用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 派位真相? (謎底在#201)
樓主: khmama
go

派位真相? (謎底在#201)   [複製鏈接]

引用:Quote:goodenough+發表於+14-7-11+01:35+你

原帖由 奥脫福 於 14-07-11 發表
If this parent can show you the parent copies of the Discretionary Places? There are clearly print ...
You need my oath also? If I were you , would it be better just going back n check, was there any mistake had beem made!

goodboy1 當然所指是很少部分的B2生以自行或叩門入, 尤以油天... 發表於 1 小時前

Do you have any concerete evidence to make such a conclusion?  Did you read the marking
scheme of WYK in Discretionary Places?  Do you know the requirement for knocking WYK's
door?!

In my view you are offending both the parents of WYK,YMTCPS and YCPS as well!!!!

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

opclk 發表於 14-7-11 00:42
回覆 奥脫福 的帖子

今年好多人選WFN,阿囡學校B1+B2生足有至小二十人為首選,
模擬名次最差那次也跟2A差十二名

如何得到這個結果?

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2332557&extra=page%3D1&page=1

上面的例子說明,成績表名次 & 標準分排的名次, 可以很大的差別

引用:本人女兒為聖家小學六年級生並已獲派聖家書

原帖由 darthsidious 於 14-07-11 發表
本人女兒為聖家小學六年級生並已獲派聖家書院.我自己亦奇怪點解聖家79個直資位可以收哂兩間聖家小學0既B1+2 ...
請問你們是否知道九龍塘那邊所收的80個同學中,會有幾多是band 2.

goodenough 發表於 14-7-11 12:42

You need my oath also? If I were you , would it be better just going back n check, was there any mis ...

The parent commented on your thread in #149 said:

山揸肉 一定唔會填錯 發表於 11 小時前

This forum is so funny!  We are discussing the matter with faces turned to red with heavy sweating,
but the so-called B2 WFN secret parent is still hiding behind the wall with cold smile.

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

回覆 goodenough 的帖子

唔知有幾多B2生.... 但係有很多被老師形容成績"中下"或"抆水"都入到

睇左幾日,有點啟發。
如謎一樣的隨機號碼+學生真實Banding .....對任何質疑是無可挑剔的答案。

opclk  最慘依個游戲我要玩幾次  發表於 14-7-11 13:47

回覆 opclk 的帖子

唔係

唔係都唔駛bridging course 狂谷英文啦

估計今年九龍城區band2生有無可能乙1派入銀禧? 如果否定的話,老師set 33/34是邊緣人真太保守.

Cecily 發表於 14-7-11 14:14

估計今年九龍城區band2生有無可能乙1派入銀禧? 如果否定的話,老師set 33/34是邊緣人真 ...
老師成日話亞女係BAND 2.

回覆 simonkawah 的帖子

其實呢個制度搞笑之處係由呈分試到選校你都唔會知你小朋友真正0既成績係點.完全係0係靠估同老師0既老點下進行, 我唔知係咪間間學校都係0甘,至少我果間係.

我肯定opclk囡囡是band1生, 她乙3入唔到銀禧, 如果我地小朋友band 2乙1入了,那真是教局電腦有問題.

darthsidious 發表於 14-7-11 13:43
回覆 goodenough 的帖子

唔知有幾多B2生.... 但係有很多被老師形容成績"中下"或"抆水"都入到

有可能係B1勁學生走得多, 變成收多了B2生, 而中下/抆水的學生隨機號碼前而入到. 九龍城聖小只有3班,九龍塘聖小有4班, 相對九龍城聖小更多中下/抆水學生入到聖家書院.

聖家小學/書院是一所好學校. 申報我女是在九龍塘聖家小學畢業的,  校長/老師都很好,很有心的.

darthsidious  我都覺得聖家小/中都係好學校, 唔係我都唔會揀佢啦..不過今年0既派位結果真係有D耐人尋味  發表於 14-7-11 15:31
綽盈媽咪 ;-)

Cecily 發表於 14-7-11 14:39

我肯定opclk囡囡是band1生, 她乙3入唔到銀禧, 如果我地小朋友band 2乙1入了,那真 ...
究竟是羅輯上出問題還是教局出問題?

band 1同學乙3入唔到銀禧,如果(我係話如果,請某家長唔好—再做傻事問我拿證據)我地有小朋友band 2乙1入了,只有兩個可能,一就是band 1的同學不是band 1,一就是教局的電腦壞了。

所以樓主設此post都係想找出是否電腦壞了!

引用:Quote:Cecily+發表於+14-7-11+14:39+回覆+s

原帖由 goodenough 於 14-07-11 發表
究竟是羅輯上出問題還是教局出問題?

band 1同學乙3入唔到銀禧,如果(我係話如果,請某家長唔好—再做傻事 ...
還有一個可能性,band 2 唔係band 2

‹ 上一主題|下一主題