用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 保良局顏保鈴
樓主: 大傻蛋
go

保良局顏保鈴 [複製鏈接]

認同樓上講法, 始終拎好多5**既人係香港都係少數. 所以我睇學校成績個陣都係睇overall credit rate (鬼叫自己個仔唔係best of the best咩). 年年顏寶鈴既credit rate 都同其他band 1 學校差唔多, 所以我覺得都ok 呀 讀得開心就得

回覆 summ200 的帖子

《Credit Rate》是否係《L4》?
你指的另一間直資中學是那一間?

回覆 PaPa 的帖子

無錯Credit rate即 拎4級以上 (要每科去睇)

邊間我就唔講啦!

summ200 發表於 14-7-16 18:23
回覆 yghgwong 的帖子

我覺得唔應該用幾多粒**去衡量同學考得好唔好,好似我個女佢都無*
冇錯,npl整體成績的確唔錯,知不知道今年共有幾多人考DSE?

回覆:wangmami 的帖子

請各位計顏寶玲DSE成績時,請考慮埋此校是收若干重讀生的.

引用:Quote:summ200+發表於+14-7-16+18:23+回覆+

原帖由 wangmami 於 14-07-17 發表
冇錯,npl整體成績的確唔錯,知不知道今年共有幾多人考DSE?
-/-/-/-/-/-/

保良局顏寶鈴書院
PO LEUNG KUK NGAN PO LING COLLEGE
2013-2014 F.6 Admission
15/7至19/7接受中六重讀生報名
中六學額: 理科10位, 文商10位
必修科目:
中國語文 英國語文 數學教育 通識
選修科目:
生物/化學/物理/組合科學(化學及生物)/組合科學(化學及物理)/地理/中史/世界歷史
/經濟/企業、會計與財務概論/資訊和通訊科技/視覺藝術
入學資格:
i. 最少三科必修及格
ii. 總成績達15分或以上(成績達18分者可獲即時面試)
iii. 操行良好
學費(全年): $24,000 (分五期)
申請程序 請親臨本校並帶備以下文件:
1) 申請人身份証正本及副本
2) 中學文憑試成績單正本及副本
3) 中四王中六成績單表正本及副本
4) 其他有關學術及課外活動資料正本及副本
5) 申請人近照一張
6) 報名費$30
校址: 九龍士瓜灣祟安街26號
網址: http://www.npl.edu.hk
電郵: [email protected]
電話: 2462 3932
傳真: 2462 3929 參考資料: http://www.npl.edu.hk/ch/special/20130705.htm

meimei45 發表於 14-7-17 22:29
需然佢有二十個中六學額,是否真係有二十個重讀生申請入校?
是否登出來考到有5分的廿幾個學生就是他們呢?

我個仔話上得榜考得好個D都係佢由細見到大既師兄師姐. 轉校repeat 好少人apply
我諗D人通常都去報asso 同high dip 而家好少人會repeat

顏寶玲2013 JUPAS 35.2%  (資料來自星島親子王)

回覆:保良局顏保鈴

後備終於等到了昨天收到了電話,可以即時去註冊

K & J

回覆:KKJ 的帖子

請問你是否年頭考的後備生。7月派位後有冇再扣門?

引用:請問你是否年頭考的後備生。7月派位後有冇

原帖由 Joyce16 於 14-07-23 發表
請問你是否年頭考的後備生。7月派位後有冇再扣門?
1月及7月也考過都是後備生

K & J
‹ 上一主題|下一主題