用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 88網 - 王賜豪 vs 冼次云
go

88網 - 王賜豪 vs 冼次云 [複製鏈接]

兩間都是排第二的學校,大家怎麼看?
冼次云上週六open day我有去看,感覺合作教學模式不錯。但問了幾個在場的同學仔,都說功課較多。
王賜豪沒機會了解。

請問邊間老師有愛心?功課輕鬆的?
   6    0    0    0

引用:兩間都是排第二的學校,大家怎麼看?冼次云

原帖由 arialzsc 於 14-07-08 發表
兩間都是排第二的學校,大家怎麼看?
冼次云上週六open day我有去看,感覺合作教學模式不錯。但問了幾個在 ...
我也想知道

lauwingtai  me 2  發表於 15-1-27 23:57

想問冼次雲會否比較多強國人 ?

王賜豪仍有很多前校留下來的舊臣, 明顯都是由佢地hea退休, 不過唔知仲有幾耐先退, 冼次雲望落比較多幾young幾有heart的老師!  問過兩間的同學, 都有強國同學, 睇怕避無可避, 功課量兩間差不多, 教學方面, 有個一齊去睇學校的家長, 佢對教科書出版社素有研究亦勁有要求, 佢話冼次雲書本方面揀得比王賜豪好,用左好多好出版社!

回覆:88網 - 王賜豪 vs 冼次云

請問哪家排第一?

回覆:薯蛋頭 的帖子

今年王賜豪升Band1有45%,好過迦密(若數據錯誤請指教)。請問是否逼得緊左,所以升level?
冼次雲有冇Band1數據可供參考?thanks

回覆:hsiehevonne 的帖子

聽聞王好多功課,wk end 十幾樣

我上她網站見小一每日家課冊寫滿 我考慮緊放第二定第三

回覆 薯蛋頭 的帖子

薯蛋頭 ,多謝你的意見!

上年我記得王賜豪升中派位好, 出晒bander咁, 今年好似仲未有聲氣, 而website又未有得睇....
我聽過有校車司機講 王 好過 迦密, 唔知真定假...

黃賜豪放第二冇乜機會

我囡囡今年剛入王賜豪讀小一,到現在已經是第二個學期尾,功課是每天有5-10樣不等,但我囡囡都可以在一個至一個半小時完成。中英文會每學期各有四次默書,測驗方面會在考試前比較多,因為用作幫小朋友溫習。不是太大壓力,學校是用獎勵及鼓勵方式教學。我囡囡每天都會好開心放學。校長及各老師都好親切,對各學生更有要求。如果見學生有問題,會立刻提出學術上協助。我上年甲部是把他放在第二位。乙部放在第一位。這間可以話是一隻不起眼的好馬。

peggy8422 發表於 15-1-29 13:32
我囡囡今年剛入王賜豪讀小一,到現在已經是第二個學期尾,功課是每天有5-10樣不等,但我囡囡都可以在一個至 ...
請問你是第一志願入嗎?

回覆 Xmasxxx 的帖子

以學術計, 我覺得王賜豪同迦密仲有段距離, 迦密仲係叫一線學校, 不過呢兩年睇, 係拉近左, 迦密放第一比其他一線學校易中好多!!

回覆:peggy8422 的帖子

同意!

引用:+本帖最後由+peggy8422+於+15-1-29+13:34+

原帖由 peggy8422 於 15-01-29 發表

我囡囡今年剛入王賜豪讀小一,到現在已經是第二個學期尾, ...
睇到你留言,了解多左,因為小女自行入左王賜豪,好多人反問我点解報呢間

‹ 上一主題|下一主題