用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 如果讀N班都無直升大家會多報幾多間K班? ...
go

如果讀N班都無直升大家會多報幾多間K班? [複製鏈接]

本人小女將於9月入N班,但近日收到消息得知,為公平起見,全港N班學生唔可以直升K班,全部要再面見。請問你地會多報幾多間K班作水泡?
   1    0    0    0

回覆:purplepurpleyan 的帖子

連冇學卷d學校都係?私校都係?

回覆:isoalc 的帖子

唔知丫,我囡入果間係有學劵的

引用:本人小女將於9月入N班,但近日收到消息得知

原帖由 purplepurpleyan 於 14-07-04 發表
本人小女將於9月入N班,但近日收到消息得知,為公平起見,全港N班學生唔可以直升K班,全部要再面見。請問你 ...
我想知呢個消息從何得知呢?

回覆:如果讀N班都無直升大家會多報幾多間K班?

唔好嚇我喎,我一心諗住我女可以直升放下心頭大石而家又玩啲咁既野?

我囡果間本身收左佢讀n班,但又收到k班既面見信,間幼園咁答我地

我諗只係個別例子,我囡囡學校已經講明唔洗再in,但唔保證一定直升,只係優先

註冊的時候老師講過係可以原校直升上 k1

回覆:Jenniferleeww 的帖子

之前佢果間學校都曾經講明可以直升,但而家情況又有變,真係好驚

引用:本人小女將於9月入N班,但近日收到消息得知

原帖由 purplepurpleyan 於 14-07-04 發表
本人小女將於9月入N班,但近日收到消息得知,為公平起見,全港N班學生唔可以直升K班,全部要再面見。請問你 ...
請問係邊間?

我報私幼,校長講今年政府玩一人一學券,所以學券學校公平超見無得直升了,但私校則不受影響

‹ 上一主題|下一主題