用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 自行、統一派位、叩門全軍覆滅
樓主: 心灵堂
go

自行、統一派位、叩門全軍覆滅 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+singwin+於+14-07-11+發表沒

原帖由 yuenwa 於 14-07-12 發表
好認同啊!我想和大家分享一下。

我女現在升小六了,本來在一間傳統主流學校讀,但暑假後會𨍭去直 ...
直資出名難入,與名校相若。有點似哂命。

回覆:nillnill 的帖子

引用:Quote:原帖由+singwin+於+14-07-11+發表沒

原帖由 yuenwa 於 14-07-12 發表
好認同啊!我想和大家分享一下。

我女現在升小六了,本來在一間傳統主流學校讀,但暑假後會𨍭去直 ...
多謝你分享,一點也不覺你晒命……

引用:Quote:原帖由+mimi0129+於+14-07-11+發表請

原帖由 wai406 於 14-07-11 發表
不可以, 要了直資, 就不能抽獎
不能抽獎,但可以叩門。。。

引用:請問各位家長,如今年有一間直資收左但是小

原帖由 mimi0129 於 14-07-11 發表
請問各位家長,如今年有一間直資收左但是小朋友如果跟唔上,小朋友是細B,可否明年再參加大抽獎(今年放棄了 ...
係直資跟唔上,你地認為出去考插班會有學校收嗎

引用:回覆+bon_bonny+的帖子 +++++我3年前也是

原帖由 misstaisen 於 14-07-04 發表
回覆 bon_bonny 的帖子

我3年前也是這麼想,弟弟到時有他自己的選擇,再加上有家姐的學校優先,我想 ...
我都好擔心細女,今年大女會入直資龍校,細女12月兔會做大b跟龍,唉,考pn已經感受到超多人,好難考,考小一時妹妹點算好?大女又超喜歡間直g,一於唔肯叩門,而且間學校的確好啱佢,唉,我真係無眼睇 ,諗起已經想喊

回覆 sissysze 的帖子

我都有同感!希望唔好發生禁的情況la!
‹ 上一主題|下一主題