用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91 信義 - 有無用家或今年派到的
樓主: 喜樂果子
go

91 信義 - 有無用家或今年派到的 [複製鏈接]

引用:請問有冇人未買書的?因為本人買左書,但沙

原帖由 kazuhikoa 於 14-07-09 發表
請問有冇人未買書的?
因為本人買左書,但沙循俾左OFFER
所以有冇人可以幫我要左佢,$1000 ...
恭喜晒呀~我都未買呀!諗住下個月先買,留有少許幻想

auscarma 發表於 14-7-10 08:19
恭喜晒呀~我都未買呀!諗住下個月先買,留有少許幻想
多謝! 祝你心儀學校快d打俾你

我個仔派了去禾輋信義,今年9月黎緊讀小一。想問下用家覺得校風如何? 程度是否相對夠淺?

去親禾輋行街實經過,
覺得學生純樸,
其實間學校幾好,老師有愛心,
早幾年有D朋友仔喺D好谷學校讀,
頂唔順壓力轉左去呢間,
口啤唔錯,
一間黃耀南都幾好,

回覆:carmen911 的帖子

多謝,程度是否偏淺?

引用:多謝,程度是否偏淺? +

原帖由 evachau50 於 15-06-25 發表
多謝,程度是否偏淺?
你小朋友是否派到這學校? 我仔都係呀!

請問你地派到呢間既係排第幾志願呢?

引用:請問你地派到呢間既係排第幾志願呢?+

原帖由 ckhmama 於 15-06-26 發表
第6

引用:請問你地派到呢間既係排第幾志願呢?+

原帖由 ckhmama 於 15-06-26 發表
我係第5, 排後少少都未必入到。。。這遊戲越來越難玩!

引用:Quote:原帖由+ckhmama+於+15-06-26+發表請

原帖由 polpolchan 於 15-06-26 發表
我係第5, 排後少少都未必入到。。。這遊戲越來越難玩!
我排第四, 有朋友排第五, 入唔到,
真係好難估計

回覆:91 信義 - 有無用家或今年派到的

有人排第六入到,有人排第五入唔到,咁究竟邊個先真?邊個假?

引用:有人排第六入到,有人排第五入唔到,咁究竟邊

原帖由 gc10272009 於 15-06-26 發表
有人排第六入到,有人排第五入唔到,咁究竟邊個先真?邊個假?
兩個都可以係真,
因為可能關隨機number事,
又要睇番佢前幾個志願係點排

回覆:summertown 的帖子

呢個情況係絕對無可能發生,如果兩個學生同選一間學校,排第五既就算號碼排到最後,都比第六排第一既優先

唔係喎, 真係睇隨機number靚唔靚, 我有fd放靈糧第一入唔到, 但佢身邊兩個人放第二入咗, 所以信義亦一樣, 人地隨機number 靚過你, 就會抽先過你!

polpolchan 發表於 15-6-26 20:01
唔係喎, 真係睇隨機number靚唔靚, 我有fd放靈糧第一入唔到, 但佢身邊兩個人放第二入咗, 所以信義亦一樣, 人 ...
靈糧第一入唔到但有人第二入到? 係咪同一年先? 根據統一派位機制冇可能發生, 口耳相傳, 一係其中一個有誤會, 一係填錯表, 一係電腦出錯
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

引用:Quote:polpolchan+發表於+15-6-26+20:01+唔

原帖由 MASAYA 於 15-06-26 發表
靈糧第一入唔到但有人第二入到? 係咪同一年先? 根據統一派位機制冇可能發生, 口耳相傳, 一係其中一個有誤會 ...
3個都係今年派小一, 2個第1揀馬循唔入, 跌落第2位靈糧, 另一個第1揀靈糧, 唔得, 跌入第2陳元喜, 咁樣會否清楚d? 如有問題, 我諗你打去教育局問就一清二楚, 我fd揀靈糧第1都入唔到, 佢都好唔開心, 若你打咗去問, 都請你係到解答一下點解教育局咁抽籤!

另外, 我仔同學第一揀朱小, 第二揀梁小, 佢居然抽到梁小, 有人放梁小係第一位都入唔到, 我只可以話佢同學隨機number 好靚囉, 正常咁揀, 應該死硬!

MASAYA  number好靚應該入左乙一朱小  發表於 15-6-26 22:42

引用:另外,+我仔同學第一揀朱小,+第二揀梁小,+佢

原帖由 polpolchan 於 15-06-26 發表
另外, 我仔同學第一揀朱小, 第二揀梁小, 佢居然抽到梁小, 有人放梁小係第一位都入唔到, 我只可以話佢同學隨 ...
冇可能……呢個遊戲規則,你未清楚!

http://www.schooland.hk/post/psa02

係囉,無理由第二入到,但第一入唔到,抽獎係以學校為單位,not小朋友喎

引用:Quote:原帖由+polpolchan+於+15-06-26+發表

原帖由 201097 於 15-06-26 發表
冇可能……呢個遊戲規則,你未清楚!
我都話你地有問題打去教育局問下, 我只見到結果, 點解要質問我呢? 我都想知點解呀, 搵人答下我啦!

‹ 上一主題|下一主題