用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

寫家課册一問 [複製鏈接]

一年班,内聯網中,可以睇到小朋友的家課册嗎?

1    0    0    0

引用:一年班,内聯網中,可以睇到小朋友的家課册

原帖由 朱寶媽媽 於 14-06-30 發表
一年班,内聯網中,可以睇到小朋友的家課册嗎?
暫時為止都冇呢個service,亦吾需要呢個function。學校會非常成功的將寫手冊呢樣野教好學生,成為責任。

simonkawah 發表於 14-6-30 19:17
暫時為止都冇呢個service,亦吾需要呢個function。學校會非常成功的將寫手冊呢樣野教好學生,成為責任。

...
是的.

學校表明由一年級開始就要同學們自己學獨立, 自己負責.
所以內聯網係無得睇當日家課的.

我要向山舉目,我的幫助從何而來,我的幫助從造天地的耶和華而來            (聖經~詩篇 121:1-2)

回覆:lamlammama 的帖子

老師會在坐位安排上,使有能力的同學去幫忙有需要的同學。

最早期,老師會親自簽閱每個同學的手冊,第二階段就同學互對.

回覆:simonkawah 的帖子

oic,名謝你地寶貴的資料,因之前同學嘅親戚讀話小一要寫手册,好多時有漏,家長未必跟得到,例如默書都可以寫錯頁數。

朱寶媽媽 發表於 14-7-2 12:33
oic,名謝你地寶貴的資料,因之前同學嘅親戚讀話小一要寫手册,好多時有漏,家長未必跟得到,例如默書都可以 ...
中文默書學期初已有範圍叫學生貼落本書處.亦會在大約1星期前叫學生寫落手冊.包無走漏.
‹ 上一主題|下一主題