用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德雅小學 留班問題
樓主: ming2006
go

留班問題 [複製鏈接]

MING2006
咁奇, 我讀左五年, 分數好透明架喎, 我情況同之前家長一樣, 小朋友會在手冊通知欄寫晒分數比家長睇, 點解你會咁我都好唔明, 好奇怪, 我打去問老師個囡做份卷那PART最弱, 直情講比你聽邊PART 扣左幾多分, 仲話比你知邊度要留意

問題係我讀左五年, 唔係一個老師係會咁答我, 我都係緊張型媽咪, 我好多時都咁問, D 老師們都會答得我好清楚, 我真係咁多年都未遇過你的問題呀

回覆:留班問題

我覺得學校透明度都OK.雖然唔派卷,但老師有打比我,同我逐份卷,逐part講,提點我女兒嘅強弱項。而每次考試後都好快喺手冊度通知我哋分數,唔會唔知喎。

回覆:ming2006 的帖子

不管成績好壞,對小一生來説,父母一定要跟他們的學業,因此父母除了要支持外及某程度都要自我 反醒及檢討

回覆:maniris 的帖子

同意,絶不能輸打贏要。

回覆:ming2006 的帖子

6月30日,閣下post[剛收到电話,話老師通知小朋友要留班,問点算]

但7月1日,閣下post[出售夏季校服]

我唸無乜理由可在24小時内,已經到其他學校面試兼收埋小朋友呱!!

因此,我估計樓主其實—早已經心中有数及已决定不留班要走的决定。{—般考計插班要五六月時進行}!

其實用意何在!!!,難道目的是想在此發放個人所謂的篩走言論,破壞學校聲譽

‹ 上一主題|下一主題