用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 請教Oxford Path 用家
go

請教Oxford Path 用家 [複製鏈接]

剛剛買了套Oxford Path 俾我剛剛一歲的囝囝,請問係唔係大約每個path用10-12個星期?

但係頭一本書真係要講成2個幾月

3    0    0    0

引用:剛剛買了套Oxford+Path+俾我剛剛一歲的囝囝

原帖由 Taka12 於 14-06-30 發表
剛剛買了套Oxford Path 俾我剛剛一歲的囝囝,請問係唔係大約每個path用10-12個星期?

但係頭一本書真係要講 ...
你上左家長班未呀?快d去check時間同報名啦。會教你點用。
我最近上,教一個月主要用一本主題書。一日五節時段,50%用當月主題書,另外50%時間用其他書keep佢地新鮮感。

回覆:lambeanmama 的帖子

我7月尾先上呀。
請問什麼叫做一日5個時段?

引用:我7月尾先上呀。 請問什麼叫做一日5個時段?

原帖由 Taka12 於 14-07-01 發表
我7月尾先上呀。
請問什麼叫做一日5個時段?
我個導師話一日搵4至5個時間用套教材。唔洗長,十零分鐘一節都夠呀。每節時間做唔同嘅野。

回覆:lambeanmama 的帖子

4-5個時段,咁即係要搵工人幫手。

請問你小朋友幾大,用咗幾耐? Ok嗎?

引用:4-5個時段,咁即係要搵工人幫手。 請問你

原帖由 Taka12 於 14-07-01 發表
4-5個時段,咁即係要搵工人幫手。

請問你小朋友幾大,用咗幾耐? Ok嗎?
一早一晚我自己做,其餘兩次工人會跟我指示做。
孩子7個月大,我用套教材,主要目的是方便伴讀,及培養孩子閱讀的興趣。work 唔work唔知,因出世兩個月起做日日講故仔,他一直也很喜歡。
關唔關套教材事,我答唔到你。

‹ 上一主題|下一主題