用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 蔡繼有call waiting
樓主: lativ
go

蔡繼有call waiting [複製鏈接]

jojade 發表於 14-6-28 16:47
請問你收call 是 sibling 嗎??
無兄姊,之前有寫過一封求位信,唔知有冇關。收到電話及Email。

回覆:lativ 的帖子

咁你會去嗎?

回覆 hosuper 的帖子

梗係唔去啦。

引用:回覆+hosuper+的帖子 梗係唔去啦。

原帖由 lativ 於 14-06-28 發表
回覆 hosuper 的帖子

梗係唔去啦。
你已有offer?

回覆:蔡繼有call waiting

但其實已經有CKY offer d小朋友,有d仲有其他offer !!
我朋友有cky 同sfa都未選定!
我個friend 話八月先算!
仲有位陸續放出來!

lativ  有人辭官歸故里,有人漏夜趕科場。  發表於 14-6-28 21:14

回覆 kingkingxoxo 的帖子

抽獎抽到間唔錯o既津校,唔駛錢又可以益埋細佬,都唔會考慮私校鳥。(如果細佬實收就考慮)

引用:+本帖最後由+lativ+於+14-6-28+21:15+編輯+

恭喜你呀,其實有細佬妹的話都係津校好,始終可直入,仲要抽到間唔錯,真係好好彩

回覆:lativ 的帖子

非常好!👍有明確的決定!

引用:但其實已經有CKY+offer+d小朋友,有d仲有其

原帖由 Ericalaw1026 於 14-06-28 發表
但其實已經有CKY offer d小朋友,有d仲有其他offer !!
我朋友有cky 同sfa都未選定!
我個friend 話八月先算 ...
咁你朋友都幾盡,揸到八月先決定讀邊間。其實兩間都是很好的學校,但教學就完全不同

其實third in 之後冇offer 的係咪個個都waiting? 如果係...咪成300個 waiting?
我囡都好希望入cky, 可惜我收唔倒call in 第四次

引用:其實third+in+之後冇offer+的係咪個個都wai

原帖由 jojade 於 14-06-28 發表
其實third in 之後冇offer 的係咪個個都waiting? 如果係...咪成300個 waiting?
我囡都好希望入cky, 可惜我 ...
我覺得in 4 次要上生果報頭條

在此懇請各位收到call 要去in 第四次, 但已有其他offer 決定唔會再去in 的家長們, 收到call 時可以坦白話比cky 知唔去, 等佢地可以繼續call 下一個waiting 去in, 等我地呢d 非常想讀又焦急地等待中的家長, 可以有一點點的希望, 大恩大德, 無言感激, many many thx

回覆:jojade 的帖子

真是苦了好想讀的家長,本來我都wait緊,但因已有另一間學校收,所以就算真是收到call都會放棄,唔會咁自私。

回覆 emmatong 的帖子

謝謝你呀! 我小朋友是非常非常想讀cky 果隻, 佢經常問我cky收左佢未, 我只好答佢在等待中

4th in ?!

大公司揀高層都冇咁誇。

In 3 次乜都夠了吧。

美其名認真揀選,其實只會令天真小孩及忙碌家長承受無盡壓力。

真是夠了,請這所名校令人無奈費解。

4th in 真是多餘。倒不如重新公開叩門仲好!

引用:4th+in+真是多餘。倒不如重新公開叩門仲好

原帖由 CCSA1223 於 14-06-28 發表
4th in 真是多餘。倒不如重新公開叩門仲好!
同意!

我都收到電話,面試第四次!
從第一次interview,到第二次,第三次都很希望仔仔可以入CKY!等到現在已經註冊了另外一家私校!現在說又要再interview!真是熱情已經減退,只是老公說,盡力試試!
唉!不知道面試問什麼?請問上年是考為什麼?如果知道,請幫忙提供!
yy2022yy

引用:+本帖最後由+lativ+於+14-6-28+21:15+編輯+

讚成,如果派得好或者叩到好既通常都會走人,每年慳六萬幾蚊用黎學下野,去下旅行好過。。。

回覆 jojade 的帖子

之前在這裡問過,是否沒有offer的3rd interview,都是waiting,當時資料提供說:不是!有些人是收reject的!你有沒有寫求請信?如果沒有,就儘快寫!是有用的!學校會知道你有誠意!
yy2022yy
‹ 上一主題|下一主題