用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 請問一星期有多少天穿運動服上學?
go

請問一星期有多少天穿運動服上學?

小女9月升小一,請問每星期有多少天要穿運動服?好讓我知道應要準備買多少套校服較好,謝幫忙。

買兩套好d。

回覆:請問一星期有多少天穿運動服上學?

請問係兩套校裙定兩套運動衫?

Yanamami  樓主問運動服嘛~  發表於 14-6-28 22:56

我女就兩套夏季校裙、兩夏季套運動服;兩件冬季shirt,一條冬季校裙,兩套冬季運動服,一件冬季運動褸,唔買校褸,怕凍買學校羽絨,一件冷衫。全部要名貼,年終校工唔知執幾多衫。

引用:我女就兩套夏季校裙、兩夏季套運動服;兩件

原帖由 Yanamami 於 14-06-28 發表
我女就兩套夏季校裙、兩夏季套運動服;兩件冬季shirt,一條冬季校裙,兩套冬季運動服,一件冬季運動褸,唔 ...
唔該晒你呀

回覆:Yanamami 的帖子

Thanks

Yanamami 發表於 14-6-28 22:59
我女就兩套夏季校裙、兩夏季套運動服;兩件冬季shirt,一條冬季校裙,兩套冬季運動服,一件冬季運動褸,唔 ...
唔買校褸 ok? No need for photo taking or to wear in special occassion?

Yanamami  以前要,但而無乜點用。影班照都只喺冷衫。  發表於 14-6-30 09:43

引用:我女就兩套夏季校裙、兩夏季套運動服;兩件

原帖由 Yanamami 於 14-06-28 發表
Hi,請問一件冷衫是指線外套或羊毛外套呢?因小一預備班手冊例出了這2種。謝謝!

Yanamami  線既夏天當冷氣衫,冷既可冬天用,你夏天唔怕冷氣都可唔買.  發表於 14-7-21 23:45

Yanamami 發表於 14-6-28 22:59
,唔買校褸,怕凍買學校羽絨,一件冷衫 ...

去年好似出左通告,只有寒冷警告下才可穿戎絨,是嗎?

chun媽 發表於 14-8-30 16:19
去年好似出左通告,只有寒冷警告下才可穿戎絨,是嗎?
應該喺。但我女無羽絨的,所以唔喺十分留意呢個通告。