用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91網天主教聖華有無人派到呀?
樓主: barbieric
go

91網天主教聖華有無人派到呀? [複製鏈接]

bluerain_baby 發表於 14-7-2 21:51
睇另一邊post  吉永老師等緊沙胡,後備位,我等嘅沙主,冇囉,冇電話, 未冇信, 不過已經有人收到call, 即 ...
未到開學唔駛咁住, 上星期信義都叫我去註冊, 我亦去了, 希望一步一步去到我心儀的小學, 相信主的安排, 主比我地更愛及了解我地既小朋友,

引用:Quote:bluerain_baby+發表於+14-7-2+21:51+

原帖由 喜樂果子 於 14-07-02 發表
未到開學唔駛咁住, 上星期信義都叫我去註冊, 我亦去了, 希望一步一步去到我心儀的小學, 相信主的安排, 主比 ...

引用:睇另一邊post++吉永老師等緊沙胡,後備位,

原帖由 bluerain_baby 於 14-07-02 發表
睇另一邊post  吉永老師等緊沙胡,後備位,我等嘅沙主,冇囉,冇電話, 未冇信, 不過已經有人收到call, 即 ...
唔好唔開心啦,我派位個日身邊個個都派到第一,二志願,得我一個派到第8,我個幾日都唔係咁開心架,但諗深一層。。如果亞女係讀到書,去到邊都讀到。。。放心喎!主一定會卷顧你

原帖由 bluerain_baby 於 14-07-02 發表
唔好唔開心啦,我派位個日身邊個個都派到第一,二志願,得我一個派到第8,我個幾日都唔係咁開心架,但諗深一層。。如果亞女係讀到書,去到邊都讀到。。。放心喎!主一定會卷顧你

唔好唔開心啦,之前個個都派到第一,二志願,我就派到第8志願,我都唔開心左幾日,但諗諗下,唔緊要啦又近屋企,又唔想亞女大辛苦,所以就放開左,希望主會卷顧你

引用:Quote:原帖由+bluerain_baby+於+14-07-02+

原帖由 barbieric 於 14-07-03 發表
唔好唔開心啦,之前個個都派到第一,二志願,我就派到第8志願,我都唔開心左幾日,但諗諗下,唔緊要啦又近 ...
我本來係接受架,但琴日勁多朋友話叩到,我一時接受唔到自己唔lucky啫,冇事,好快冇事,書都買埋,聽早去取

引用:Quote:原帖由+barbieric+於+14-07-03+發表

原帖由 bluerain_baby 於 14-07-03 發表
我本來係接受架,但琴日勁多朋友話叩到,我一時接受唔到自己唔lucky啫,冇事,好快冇事,書都買埋,聽早去 ...
哎呀。。我忘記左去拎書添,我聽日都要去拎先

引用:Quote:原帖由+bluerain_baby+於+14-07-03+

原帖由 barbieric 於 14-07-03 發表
哎呀。。我忘記左去拎書添,我聽日都要去拎先
剛剛去聖華拎哂書囉

引用:Quote:原帖由+barbieric+於+14-07-03+發表

原帖由 bluerain_baby 於 14-07-04 發表
剛剛去聖華拎哂書囉
原來我拎書個張單,留左係公司,要星期一先拎到

原帖由 bluerain_baby 於 14-07-04 發表
剛剛去聖華拎哂書囉
多唔多書呀?你有無訂埋校服呀?

引用:Quote:原帖由+bluerain_baby+於+14-07-04+

原帖由 barbieric 於 14-07-04 發表
多唔多書呀?你有無訂埋校服呀?
唔多書,都好簿,有5本冇貨,唔做書訂,有收據就得,我連收據都冇的,因寄入數紙去學校,睇過吓d書,中文ok喎,比我想像中深,英文就淺少少,校服冇得訂架,要自己去買

bluerain_baby 發表於 14-7-4 11:41
唔多書,都好簿,有5本冇貨,唔做書訂,有收據就得,我連收據都冇的,因寄入數紙去學校,睇過吓d書,中文ok ...

咁快買埋書啦, 即已收拾心情, 開心迎接小一, 你小朋友一定能在聖華讀得開心, 一定能發光發熱, 努力!

引用:Quote:bluerain_baby+發表於+14-7-4+11:41+

原帖由 喜樂果子 於 14-07-04 發表
咁快買埋書啦, 即已收拾心情, 開心迎接小一, 你小朋友一定能在聖華讀得開心, 一定能發光發熱, 努力! ...
多謝,不過仍然盼有奇蹟出現,

喜樂果子  哈哈! 明白你的心情及心態, 因為我完全跟你一樣  發表於 14-7-4 18:01

回覆:bluerain_baby 的帖子

以用家角度來講,聖華不差,我仔今日參加試後活動,好開心,佢話校長都一齊參與,而且我見班主任好似傷左腳,亦見其他老師或社工幫忙帶學生上落班房,學生都關愛老師,我以前也有你的想法,早走好過遲走,但現在就不捨得走。
我不是硬sell學校,而是也一年也感動了我

bluerain_baby  多謝分享, 如果有得走, 又冇理由唔走架, 不過走唔到, 我都好樂意接受的, 亦希望日後有機會同你哋一齊交流心德和分享聖華的一切  發表於 14-7-4 23:09

回覆 kookit 的帖子

多謝分享, 如果有得走, 又冇理由唔走架, 不過走唔到, 我都好樂意接受的, 亦希望日後有機會同你哋一齊交流心德和分享聖華的一切

不如做個朋友啦大家.係聖華度讀書.未必唔好既. 雖然未到10號.但我都留左書.早兩日帶仔仔去學校外面睇下.佢好開心.其實主風同聖華個派位差唔多啫.唔緊要啦讀邊度都.自己跟下進度.我都係打算比佢睇多D課外書.功課多少.都唔係問題既.有時覺得唔谷仲好.可以多D時間比個細路讀讀外書.我其實幾LIKE咁架... 我唔信會輸起起跑線.只係怕佢跑唔到終點炸.:D

引用:不如做個朋友啦大家.係聖華度讀書.未必唔好

原帖由 吉永老師 於 14-07-06 發表
不如做個朋友啦大家.係聖華度讀書.未必唔好既. 雖然未到10號.但我都留左書.早兩日帶仔仔去學校外面睇下.佢 ...
你都係等主風?

引用:不如做個朋友啦大家.係聖華度讀書.未必唔好

原帖由 吉永老師 於 14-07-06 發表
不如做個朋友啦大家.係聖華度讀書.未必唔好既. 雖然未到10號.但我都留左書.早兩日帶仔仔去學校外面睇下.佢 ...
好呀好呀,大家做個朋友仔,有咩互相勉勵一下都係好,第時讀左聖華大家都有個照應反而我就唔想太谷添

回覆:barbieric 的帖子

大家努力,相信只要大家下苦功,小朋友也不會枉過小學生活

kookit 發表於 14-7-7 07:21
大家努力,相信只要大家下苦功,小朋友也不會枉過小學生活
有你們這班有心的家長, 學校點會辦得唔好呀, 家校合作好重要, 為你們鼓掌
‹ 上一主題|下一主題