用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

8月份校巴 [複製鏈接]

想問有無PN家長分享,往年有無PN生8月開始坐校巴?
今日收到校巴公司call, 話如果9月先開始坐校巴,會當waiting , 可能無位!
我認為有D唔合理,一早交晒資料,校巴公司無可能強迫PN仔同一時間適應返學及搭校巴。
請現家長分享你們的經驗,謝謝!

1    0    0    0

回覆:mylee6 的帖子

我囡二年前都係8月開始坐的,阿囡架車full架,一個位都無餘!同埋家姐第一日可以陪坐校車

引用:我囡二年前都係8月開始坐的,阿囡架車full

原帖由 irisnmy 於 14-06-25 發表
我囡二年前都係8月開始坐的,阿囡架車full架,一個位都無餘!同埋家姐第一日可以陪坐校車

...
家長陪坐!

四小龍的車都係全部FULL,校車公司不會想放棄一個月的車費。
開頭返學都是一至兩個鐘,放心比小朋友盡早習慣是好事。否則到時你想坐無位仲煩。

引用:四小龍的車都係全部FULL,校車公司不會想放

原帖由 five555 於 14-06-26 發表
四小龍的車都係全部FULL,校車公司不會想放棄一個月的車費。
開頭返學都是一至兩個鐘,放心比小朋友盡早習 ...
我就係四小龍,最初只想循序漸進,先8月適應返學,9月才坐校車,只是校巴公司聯絡人的語氣,令人覺得被迫一定要俾埋8月份$$, 有D唔順氣!
校巴都要俾足12個月。

今時今日學校有埋校巴已經好好啦,某紅磡名校要自組校車。
一年12個月都比學費及車費,都比了兩年啦,無法啦。

引用:Quote:原帖由+five555+於+14-06-26+發表四

原帖由 mylee6 於 14-06-26 發表
我就係四小龍,最初只想循序漸進,先8月適應返學,9月才坐校車,只是校巴公司聯絡人的語氣,令人覺得被迫一 ...
我也是4小龍的校車!那校車ee同司機(如果來年都是他們)好好的,我囡pn也因為他們很快適應!
放心啦,真係想搭就8月,你送到佢番學校,更依依不捨,9月你唔送咪又係喊!

引用:Quote:原帖由+mylee6+於+14-06-26+發表我就

原帖由 irisnmy 於 14-06-27 發表
聽你咁講都放心D,希望一切順利啦!
祝大家有個開心的學年!!

引用:Quote:原帖由+mylee6+於+14-06-26+發表我就

原帖由 irisnmy 於 14-06-27 發表
聽你咁講都放心D,希望一切順利啦!
祝大家有個開心的學年!!

回覆:8月份校巴

我都係4小龍,全車爆滿,雖然覺得返半個月要俾一個月錢,但冇辦法,唔留位真係可能冇位俾你,到時仲麻煩,所以幾百蚊唔慳得!

‹ 上一主題|下一主題