用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學音樂, 栢斯好定通利好?
go

學音樂, 栢斯好定通利好? [複製鏈接]

有無家長幫小朋友報讀過栢斯琴行或者通利琴行呢? 可否分享下心得?

1    0    0    0

回覆:阿花兒 的帖子

我係屋企樓下間通利幫囡囡報咗3-3.5的音樂班,等咗三個月,都未夠人開班,仲要好遲先通知延期,我諗近近地比個她玩吓咋!點知開極都開唔成班。

回覆:學音樂, 栢斯好定通利好?

葉氏好

CYPK  聽說那裡老師很多鐘  發表於 14-6-25 16:19

yes yips is good, My son can sing well and learn music notation there.

引用:葉氏好 +

原帖由 kbi 於 14-06-25 發表
葉氏好
我小朋友上了幾個月葉氏,好似都係唱嗰幾首歌,仲諗住轉㖭!其實同通利同柏斯有什麼分別呢?

your can try Tutti Music
http://www.tmusic.com.hk/index.php

引用:有無家長幫小朋友報讀過栢斯琴行或者通利琴

原帖由 阿花兒 於 14-06-25 發表
有無家長幫小朋友報讀過栢斯琴行或者通利琴行呢? 可否分享下心得?

...
yips

回覆:阿花兒 的帖子

温馨提示:其實報呢類音樂班冇用㗎!倒不如自己音樂親子活動。有朋友嘅小朋友讀咗幾年出名XX音樂班,浪費咗正規嘅音樂課程,後悔當初唔正正經經揾個專業音樂導師教好過啦!錯過咗寶貴嘅學習時間和階段,返唔到轉頭呢!別人都上晒學習音樂嘅軌道,自己就浪費咗D時間和金錢,得不償失!

引用:有無家長幫小朋友報讀過栢斯琴行或者通利琴

原帖由 阿花兒 於 14-06-25 發表

...
商業化中,以葉氏稍為優勝,通及柏導師質素唔穩定!不過唔建議參加此類班,太唱遊了,基礎不太好,浪費時間!

Tom Lee 成日冇位

引用:Quote:原帖由+kbi+於+14-06-25+發表葉氏好

原帖由 CKCKmom 於 14-06-25 發表
葉氏課程中,唱歌只是一小部分,小朋友還要學樂理,辨認樂器,音樂家等。小囡由兩歳半起學,已學了一年有多,拍子感很強,對五缐普也有一定認識,已能分拍子符號,認知音調等。將來亦有機會加入合唱團。

回覆:學音樂, 栢斯好定通利好?

我家小朋友就好愛上 Tom Lee,我們由 music wonderland 上到 junior music course,見孩子這麼開心,所以會繼續上 extension course

引用:温馨提示:其實報呢類音樂班冇用㗎!倒不如

原帖由 jandtfamily 於 14-06-26 發表
温馨提示:其實報呢類音樂班冇用㗎!倒不如自己音樂親子活動。有朋友嘅小朋友讀咗幾年出名XX音樂班,浪費咗 ...
什麼是 專業音樂導師?

回覆:Apple_Orange_T 的帖子

別玩了!這個問題都要問?!自己思考下啦!

‹ 上一主題|下一主題