用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 插班最新進展
樓主: ABCdoreme
go

插班最新進展 [複製鏈接]

引用:就算兩邊有offer.....d家長都未必咁快通知

原帖由 emibaby 於 14-07-17 發表
就算兩邊有offer.....d家長都未必咁快通知天神(反正已註冊留位)。真係要等到開學先知,學樓上話齋,天神 ...
津校只可以hold 一間呀? 除非佢有dg offer 就話可以hold 2 間

一條龍上1A中學又唔洗學費當然好吸引la.不過一條龍咗無幾耐,直上中學嘅應該末考DSE.到時又睇睇la.

回覆:sissysze 的帖子

P1 要交註冊證所以只可以hold一間津,P2以上插班好似冇機制去control

回覆:插班最新進展

但好似話教統局有可能2016 脫龍 , 有無人知真唔真?

各位未收過信嘅仲有機,因為有人收到候補生嘅信.means可以close file.封信話有位先會再call. 但插一年班應該有音樂椅效應. 祝各位好運.

有冇人收到waiting list 信?
知道每級會發多少waiting list 信?

想問一條龍咗幾多年?

引用:有冇人收到waiting+list+信?知道每級會發多

原帖由 misssuet 於 14-07-19 發表
有冇人收到waiting list 信?
知道每級會發多少waiting list 信?
應該有2nd in / 3rd in 先有機 on waiting list 啦,學校門口都無機會再入嗰啲都唔使唸

引用:各位未收過信嘅仲有機,因為有人收到候補生

原帖由 joyce919 於 14-07-19 發表
各位未收過信嘅仲有機,因為有人收到候補生嘅信.means可以close file.封信話有位先會再call. 但插一年班應該 ...
即係已有人收 reject letter ?

引用:各位未收過信嘅仲有機,因為有人收到候補生

原帖由 joyce919 於 14-07-19 發表
各位未收過信嘅仲有機,因為有人收到候補生嘅信.means可以close file.封信話有位先會再call. 但插一年班應該 ...
即係話全部無offer 嘅都係收 waiting 信 ??

回覆:sissysze 的帖子

我諗係,封信講2014-15年度再有位的話,就會通知面試。好彩我地尋日收到另一間學校既offer,雖然唔係龍校,只係大熱英小,起碼幾年後細佬直入唔洗煩

引用:我諗係,封信講2014-15年度再有位的話,就

原帖由 emibaby 於 14-07-19 發表
我諗係,封信講2014-15年度再有位的話,就會通知面試。好彩我地尋日收到另一間學校既offer,雖然唔係龍校, ...
即係後補生 ?

引用:Quote:原帖由+emibaby+於+14-07-19+發表我

原帖由 sissysze 於 14-07-19 發表
即係後補生 ?
天神封信提到係waiting list,如有位先安排interview

引用:Quote:原帖由+sissysze+於+14-07-19+發表即

天神封信提到係waiting list,如有位先安排interview
個個都係甘,其實有無reject 信架?

好像好早7月2日已經在這裡說已收REJECT LETTER.

推測第一批收嘅係reject,遲D收係waiting, 不過好似樓上話齋,連2nd in 都無嘅waiting, 睇怕等到出年都未wait 到.

引用:我諗係,封信講2014-15年度再有位的話,就

我諗係,封信講2014-15年度再有位的話,就會通知面試。好彩我地尋日收到另一間學校既offer,雖然唔係龍校, ...
你小孩扣到拔萃小學嗎?

大家好,小女在九月會入讀小二。
剛剛買齊暑期作業,要努力努力!

引用:大家好,小女在九月會入讀小二。剛剛買齊暑

原帖由 BBAura 於 14-07-23 發表
恭喜,可否share in 咗幾多次,in 乜? 上星期註冊??

引用:大家好,小女在九月會入讀小二。剛剛買齊暑

原帖由 BBAura 於 14-07-23 發表
你女小一讀津小定私小 ? thx

‹ 上一主題|下一主題