用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 心中有鬱結難舒
go

[過動] 心中有鬱結難舒 [複製鏈接]

對我呢個過動魔女,我有太多抱歉,好辛苦~好想佢好,唔好跌跌撞撞,好怕佢有意外,好擔心.....偏偏我對佢無太大耐心,成日鬧佢,上年醫生話佢成績好無野幫到佢,但今年連老師都叫我比藥佢食,我心好難受.....好唔開心~
   0    0    0    0
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

點解唔食藥?

之前係到睇過你講你個女,真係唔知可以點!唔可以話成績好就唔洗理佢嘅行為!CP有時似住專業,唔多聽父母嘅睇法!
你試下努力再傾下,叫埋學校出信!

回覆 wan_sosin 的帖子

好多謝你~對住個女我經常覺得好吃力....學期尾啦,老師都仲打幾次黎話佢......好唔開心~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

kcpak 發表於 14-7-8 15:07
回覆 wan_sosin 的帖子

好多謝你~對住個女我經常覺得好吃力....學期尾啦,老師都仲打幾次黎話佢......好唔 ...

我明白,我仔K3畢業啦,6月仲收到有家長投訴,仲話要去搵校長,好唔開心,好在班主任覺得投訴個家長都有佢嘅問題,唔關晒我個仔事!

我個仔早2年開始食藥,之前都好爭札食唔食呢個問題, 但最後我地3年班開始比佢食, 依加到5年班下學期, 學校同我地都睇到佢有好大既進步同改善, 所以都唔錯, 不過佢好衰,成日扮無藥唔食, 所以要成日問住佢同數佢藥!

回覆 eeyore_fy 的帖子

下個月返去覆診會好好同醫生傾下要唔要食藥,但我個心偏向唔想佢食...好似話一食就食到大?我想試下同佢從飲食著手先

回覆 kcpak 的帖子

同醫生傾下都好!
其實食藥都未必一定食到大, 我識既佢地食左幾年醫生就叫佢唔洗食, 不過個個小朋友都唔同!
‹ 上一主題|下一主題