用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 高人指點, 讀完青衣啟思是否大機會讀番啟思/啟基小學? ...
go

高人指點, 讀完青衣啟思是否大機會讀番啟思/啟基小學? [複製鏈接]

請高人指點, 阿女讀完青衣啟思幼稚園, 是否大機會讀番啟思小學/啟基 ?
或有咩好既選擇?  大家交流下, TKS

0    0    0    0

回覆:高人指點, 讀完青衣啟思是否大機會讀番啟思/啟基小學?

啓思小學冇関係。至於啓基,以前聽聞會優先考慮,但到我仔考那年收得好少,最後不知是否被家長投訴,先至急call 收多些啓思幼生,包括我個仔,本應是waiting, 失驚無神收到call 話直接有offer, 連再in 都不用。

如想讀番青衣區, 仲有咩選擇呢?

我仔讀緊啟基小一, 之前係啟思學生, 今年小一都好多係啟思學生, 超過10 人讀緊, 而我女今年9月升小一, 我5月尾去試食LUNCH時(有2日), 我去個日已經見到起碼超過7人著住啟思校服去食

回覆:babycass 的帖子

啟思小學同啟思幼稚園完全冇關係

當你見到天上星星,可有想起哥哥...

引用:我仔讀緊啟基小一,+之前係啟思學生,+今年小

原帖由 JHsbb 於 14-07-01 發表
我仔讀緊啟基小一, 之前係啟思學生, 今年小一都好多係啟思學生, 超過10 人讀緊, 而我女今年9月升小一, 我5 ...
請問啟基小學係咪行IB架?

引用:如想讀番青衣區,+仲有咩選擇呢?

原帖由 babycass 於 14-07-01 發表
如想讀番青衣區, 仲有咩選擇呢?
主恩,世德,兩間何澤雲,仲有陳溢

babycass 發表於 14-6-22 13:33
請高人指點, 阿女讀完青衣啟思幼稚園, 是否大機會讀番啟思小學/啟基 ?
或有咩好既選擇?  大家交流下, TKS
啟思幼稚園同啟思小學無關係架。
啟思小學另有一間「啟思小學附屬幼稚園」。

‹ 上一主題|下一主題