用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗學校(小學部) 2014/2015 沒報過玫瑰崗,請問可否會收叩門生? ...
樓主: kimichang
go

2014/2015 沒報過玫瑰崗,請問可否會收叩門生? [複製鏈接]

再請教玫瑰崗是否屬於活動教學.中文1個星期6堂,程度將會如何呢?

回覆:kimichang 的帖子

我冇寫信喎。亞仔話連減數都冇,放心啦

學校話係活動教學。中文程度我真係唔知啦,搵d用家答下啦。你都知我係食緊五寶飯發瘋地搵時才apply. 我又唔太concern佢地中文程度,所以我ok呀

OK.明白..我覺得我同您好似....真的好感謝您給的所有資訊.如果我們入了玫瑰崗,我會回來通知您,及多謝您...那麼有什麼資料我應該準備的呢?

Ok架啦,唔好咁緊張啦,亞仔話佢好鍾意校長,因為唔鬧人。唔好俾壓力小朋友,我地int個日,有個爸爸等既時候不停話個女,記得望住人隻眼,記得答full sentence,哦左好耐,終於要入去個陣個小女孩就喊,死都唔入,最後要離開,仲死。何必呢?我個仔都係要tum個d,去到我就sell: Wah 幾多校車,Wah 幾多操場,Wah 圖書館大過你學校幾多,Wah如果你鍾意就努力d啦

多謝您...我知道了.

CATCC2000, 請問要繳報名費嗎,還是經由購票通嗎? 謝謝

去到interview先交$50

謝謝.了解...真的很多謝您.

Catcc2000, 我女得到玫瑰崗的Offer了. 我們會星期五去註冊,真是好高興.
我們是6/24下午面試的.昨天1天都等不到CALL. 很緊張.
今天早上真的都不急了.我自己打電話去學校問. 終於得到OK....
不知遲些在校是否有機會遇到您. just want to say thank you to you in person with my daughter.....

再次,在這裡謝謝各位的鼓勵及支持...終於搞定了小學.

醒目開學勳章 王國長老

回覆:2014/2015 沒報過玫瑰崗,請問可否會收叩門生?

恭喜恭喜

回覆 kimichang 的帖子

hi Kimichang, 最後没有揀蘇浙嗎?

yes, i chose Rosaryhill school, because it is a English school.

引用:yes,+i+chose+Rosaryhill+school,+because+

原帖由 kimichang 於 14-10-27 發表
yes, i chose Rosaryhill school, because it is a English school.
想請問學校係活動教學?會否好谷?好嚴?thx !

回覆:baby_jkk 的帖子

學校唔嚴,可以帶糖小息食,可以學校訂茶點,竟然有雪糕食添!!

回覆:catcc2000 的帖子

實在太好啦!希望我仔會讀得開心!

回覆 baby_jkk 的帖子

小學生還會有生日會慶祝,佢哋會好開心的。

引用:回覆+baby_jkk+的帖子 小學生還會有生日會

原帖由 happyeveryone 於 14-10-29 發表
回覆 baby_jkk 的帖子

小學生還會有生日會慶祝,佢哋會好開心的。
真係好開心喎!希望亞仔讀得開心又有自信!

‹ 上一主題|下一主題