用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 KTS vs 九龍塘宣道小學
go

KTS vs 九龍塘宣道小學 [複製鏈接]

引用:宣小,九小同聖心私小比較呢? +

原帖由 Smartbubu 於 14-06-19 發表
宣小,九小同聖心私小比較呢?
三間都係同一個level的學校你都會有選擇困難症?最重要你小朋友資質好唔好,家長配唔配合到。如兩者都有,無輪讀邊間都好,都唔會選錯。相反…二者都無,入邊間都唔會有運行。我覺得你最需要考慮的,反而是那家近你屋企。第二點就係心頭高,就揀宣小博入全港三間神校。如想保守些揀聖心,因有中學back up.九小就中庸之道,希望幫到你盡快決定。

三間都係同一個level的學校你都會有選擇困難症?最重要你小朋友資質好唔好,家長配唔配合到。如兩者都有,無輪讀邊間都好,都唔會選錯。相反…二者都無,入邊間都唔會有運行。我覺得你最需要考慮的,反而是那家近你屋企。第二點就係心頭高,就揀宣小博入全港三間神校。如想保守些揀聖心,因有中學back up.九小就中庸之道,希望幫到你盡快決定。

引用:Quote:原帖由+saintbernard888+於+14-06-19

講得唔清楚,我只係 Pn 家長,有嘉諾撒聖心 k1 offer, 諗緊原校升 K1 考宣小,KTS (因為學校都多人考到),  ...
咁我同你講句唔好意思先。我誤解了。不過而家係敏感時刻。好多家長會對現在仲有人手握幾個offer而反感。

‹ 上一主題|下一主題