用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 叩門資料 - 葵青區
樓主: using84
go

叩門資料 - 葵青區 [複製鏈接]

jojoplanet 發表於 14-7-30 14:57
咁咪要留番係B2津校..都係死路一條
別這樣說吧!讀書唔努力,即使入band 1也未必會有生機

MariaTsui 發表於 14-8-2 17:23
找一間B1尾B2頭的誰取中學,如果小朋友是精英班,在前列,他自己都會讀得有自信,老師也會給予機會,隨時有 ...
查實B2尾校風好我都OK GA..學你話齋可能讀得更有自信..

MariaTsui 發表於 14-8-2 17:23
找一間B1尾B2頭的誰取中學,如果小朋友是精英班,在前列,他自己都會讀得有自信,老師也會給予機會,隨時有 ...

你既說法雖然有道理,但係都要睇學校做化,有D學校升到上高中為左照顧能力弱既學生而忽視有拔尖需要既學生,所以睇定D好,尤其是呢3年入U人數可作參考。
黃巴士 發表於 14-7-30 14:28
青衣BAND2生多捒此校. BAND2校成績, 早3年話校風OK, 依家唔知.
吳祥川一直以來屬B2A,以前行會考制成績已經唔錯,不過唔夠出面學校玩。可能學校摸索到新既教學方式,自從行DSE制入U人數節節上升,入三大者更是比比皆是,今年聽聞有十幾個入到三大。

MariaTsui    發表於 14-9-2 11:26

黃巴士 發表於 14-6-17 11:19
無咁快, 6月尾至7月頭再SEARCH.   因中學生仍在FINAL EXAM未知有多少留位的.
你可以望返12-13年校WEB SITE ...
蕭明上年冇叩門位。

‹ 上一主題|下一主題