用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 合一堂學校 想問一下各位何文田合一堂小學好嗎?謝謝 ...
go

想問一下各位何文田合一堂小學好嗎?謝謝 [複製鏈接]

何文田合一堂小學好嗎?謝謝
   0    0    0    0

happy school
今年多人揀左,聽說有人放乙2都入唔到,個個都求穩陣掛
成績比起34網大熱一定無咁好
但如果喜歡輕鬆點的 無咁谷的
是不錯的

回覆:想問一下各位何文田合一堂小學好嗎?謝謝

之前揀學校,偶爾遇見合一堂既家長,佢地都話小朋友讀得開心,品德教育方面都很好,程度適中,冇一線咁谷,但又唔會太hea.

我哋方向係輕鬆學習,多於填鴨學習,所以只留意2線學校,而合一堂正係我想要嘅!不過有啲人講,上年換咗校長,比以前催谷咗,但有人話冇改變!當我哋今年入學後,可以多啲分享吓!

校長轉咗, 功課及 test 多咗少少, 比其他學校已冇咁谷

回覆:samps830 的帖子

上次家長會, 感受校長都唔係好進取吖, 希望佢可以維持以往號開心輕鬆模式去打理學校啦!

回覆:想問一下各位何文田合一堂小學好嗎?謝謝

要做的功課不算多,好多時只係改正。測驗不會計分,只係想知道小朋友跟唔跟到課程。每次考試範圍不大,所以不會有好大壓力,小一頭兩次考試會讀卷和有考試模式俾家長參考,方便家長知道點幫小朋友溫習,又有家長學堂,教家長如何教導小朋友,學校真係好好,非常體貼。

回覆 acevickie 的帖子

我唔明測驗不會計分, 測來為咩?

呢間ok唔錯㗎,好多人都話啲仔女讀得好開心
‹ 上一主題|下一主題