用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 阿女係12年11月BB, 做大B是否過份呢?
go

阿女係12年11月BB, 做大B是否過份呢? [複製鏈接]

因為我哋都不太緊張一定要讀N 班, 因為舊年都有照去IN N 班, 不過係舊年9 月, 當時阿女連行都未識, 所以IN 得麻麻, 今年好好多, 不過想比佢倣大B, 唔洗咁快要佢讀書, 大家覺得佢倣大B OK 嗎? THX
   0    0    0    0

引用:因為我哋都不太緊張一定要讀N+班,+因為舊年

原帖由 skyline7471 於 14-06-15 發表
因為我哋都不太緊張一定要讀N 班, 因為舊年都有照去IN N 班, 不過係舊年9 月, 當時阿女連行都未識, 所以IN  ...
11月,不算啦,唔少人都會。但你會唔會都試吓考K呢?同步考,可能老師覺得佢各樣發展均理想,會收佢讀K呢。

引用:Quote:原帖由+skyline7471+於+14-06-15+發

原帖由 lambeanmama 於 14-06-15 發表
11月,不算啦,唔少人都會。但你會唔會都試吓考K呢?同步考,可能老師覺得佢各樣發展均理想,會收佢讀K呢。 ...
Agree
並不離普!放心

回覆:阿女係12年11月BB, 做大B是否過份呢

點解唔報 k1?

回覆:阿女係12年11月BB, 做大B是否過份呢?

我阿女係12月,會做大蛇,因為唔想以後10多年同龍b爭,阿仔兔年已經爭到暈

11月做大b好ok呀, 如果係9,10月就有o的窄窄o地(即係我果件9月仔)...........

你小朋友同一月大蛇都唔係相距好遠, 但倒轉諗同一月大龍b就差o左九條街了~~~~小bb差一兩個月表現已經有好多落差.......

加上我個9月仔揾學校時果種慘況, 11月排落下年真係會易揾好學校好多~~~~
[img align=left]http://img.photobucket.com/albums/v653/justinejustine/.jpg[/img]

好似REPEAT K 好過 N 喎, 因為 K1 學既野多過N, 如果比佢做大B 不如做REPEAT B?

回覆:lambeanmama 的帖子

多謝咁多位意見!

yes.  都諗住n 和k1 一齊報,邊度收再算!不過剛去完聽教育署15/16學卷安排,即係要今個月尾申請學卷了!!個game 終於要開始了!

‹ 上一主題|下一主題