用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 想問下叩陳守仁同英華仲有冇機?
go

想問下叩陳守仁同英華仲有冇機? [複製鏈接]

小完2間都只能入第二輪面試,第三輪無緣!但小兒很喜歡這兩間學校!
叩門有冇機呢?
如果有係咪要等到好遅,八月尾先知呢?
除了keep着寫求情信!仲有咩可以做呢?

2    0    0    0

回覆:想問下叩陳守仁同英華仲有冇機?

人地 waiting list 都水蛇春甘長,自己真係想咪go ahead 囉  但機會有幾高就自己唸,另TSL 之前有第二次招生,如你都唔知無報到我唸你都係算把啦

引用:人地+waiting+list+都水蛇春甘長,自己真係

原帖由 sissysze 於 14-06-15 發表
人地 waiting list 都水蛇春甘長,自己真係想咪go ahead 囉  但機會有幾高就自己唸,另TSL 之前有第二次招 ...
我明白!
我只是問下大家意見咋!睇下有咩好似我d case 成功例子可以分享及鼓勵一下!
但今年tsl 已經取消了第二次招生啦!

今年TSL無第二輪了。

可以試,但正路計,應該好難。

回覆:sissysze 的帖子

今年已取消第二輪收生,你又點解唔知呢?

回覆:helenli 的帖子

咁民生你有冇報?我觉得佢幾好,因為出咗小一,佢先开始招生,係绝望入面的一点光

識人寫咗3年叩門信去英華,吾史ln,直接收咗,誠意係得既!

回覆:radialforearm 的帖子

寫左三年?即係到升小四轉過去?

K3開始寫,小三收左

引用:識人寫咗3年叩門信去英華,吾史ln,直接收

原帖由 radialforearm 於 14-06-15 發表
3年!
好!
有成功的例子!
我會努力!
謝謝!

其實陳守仁會唔會多d人會係叩門潮有人放棄呢?

radialforearm 發表於 14-6-15 11:21
真係只要有恆心,鐵杵磨成針。

引用:小完2間都只能入第二輪面試,第三輪無緣!

原帖由 Ericalaw1026 於 14-06-15 發表
小完2間都只能入第二輪面試,第三輪無緣!但小兒很喜歡這兩間學校!
叩門有冇機呢?
如果有係咪要等到好遅 ...
如果只入到第二輪而入不到第三輪面試已經冇唛機會㗎啦!因為第三輪入圍的人都有waiting list 。

引用:Quote:radialforearm+發表於+14-6-15+11:21

原帖由 甘恩 於 14-06-15 發表
真係只要有恆心,鐵杵磨成針。

引用:Quote:原帖由+Ericalaw1026+於+14-06-15+發

原帖由 tarepanda 於 14-06-15 發表
如果只入到第二輪而入不到第三輪面試已經冇唛機會㗎啦!因為第三輪入圍的人都有waiting list 。

...
明白!謝謝分享!

回覆 radialforearm 的帖子

No way. don't believe

PoohsBaby 發表於 14-6-15 16:12
回覆 radialforearm 的帖子

No way. don't believe
佢中間係咪識咗吾知邊個,搭咗路,但省略無講...有報插班,有面試,收咗吾奇。面試都無,因為寫得信多就直接收,好天方夜譚。
其實好多人講嘢,都係講d吾講d,熟d又講多知。好似有個點頭之交,個個話佢仔好勁好勁,叩門入喇沙,後來聽一個媽媽講,佢係用父母地址抽乙部的。

俾多個參考你:我舊同學個仔入到英華third in,學校沒有揀他,後來除了求情信,還加了一幅仔仔畫既畫,結果大抽獎開彩之後不久,英華就通知收佢個仔

又有一位朋友,個女讀spx,原校已收番,考dgjs連second in都沒有,但死心不息,甚至send video過去,但仍然暫時沒有消息,已打算年年去考插班~~

我想講: 原來現在求情信已不夠了~

如果樓主仔仔真的那麼喜歡英華,樓主要繼續努力了~

引用:俾多個參考你:我舊同學個仔入到英華third+

原帖由 whitebunny 於 14-06-15 發表
俾多個參考你:我舊同學個仔入到英華third in,學校沒有揀他,後來除了求情信,還加了一幅仔仔畫既畫,結果 ...
謝謝!!我地會努力!

引用:識人寫咗3年叩門信去英華,吾史ln,直接收

原帖由 radialforearm 於 14-06-15 發表
查實每次有咩可以寫?

‹ 上一主題|下一主題