用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價幼稚園2014 K1上午班揮手區
go

創價幼稚園2014 K1上午班揮手區 [複製鏈接]

Hello, 各位將會9月份入讀創價幼稚園K1上午班的小朋友家長, 在分班前有冇興趣係度認識吓先?

我大仔都係讀創價, 今年畢業, 而家到細佬la, 希望都會有愉快的3年.
   0    0    0    0

引用:Hello,+各位將會9月份入讀創價幼稚園K1上午

原帖由 mumchow 於 14-06-14 發表
Hello, 各位將會9月份入讀創價幼稚園K1上午班的小朋友家長, 在分班前有冇興趣係度認識吓先?

我大仔都係讀 ...
請問呢間學校難入嗎?課程深嗎?

Hello, my daughter is going to join Soka K1 am in Sept and registered on last Sat.
Nice to meet you.

回覆 mumchow 的帖子

我行過咋, 唔係今年讀k的, 聽fd講創價都好架, 我都有興趣報, 想問難唔難收生架? in時難嗎? 老師教學怎樣? 兩文三語ok嗎? 你大仔有補習嗎? sorry, 好多問題要問

回覆 KAKAROMAMA 的帖子

創價3年的 syllabus 都有好清晰的目標, 由小朋友自理能力, 到 academic training 都教得好好. 我覺得課程中上, 英文及普通話可能需要在外面補吓, 其他全部OK, 尤其常識教育非常好.

回覆 happybbpig 的帖子

創價前幾年無咁多人識, 而且課程較淺, 所以競爭無咁激列. 呢幾年多咗好多人申請. 我大仔有補 phonics, 其他無咩, 係參與課外活動.

引用:回覆+KAKAROMAMA+的帖子 創價3年的+syllab

原帖由 mumchow 於 14-06-16 發表
回覆 KAKAROMAMA 的帖子

創價3年的 syllabus 都有好清晰的目標, 由小朋友自理能力, 到 academic training  ...
唔該哂

我都想apply啊, 你b讀了多少年? 之前難收生嗎?

我個仔想今年報K1...INTERVIEW 難唔難呀...考D咩?

我大仔今年畢業,細仔9月k1。我剩係知呢幾年越來越多申請,interview 要in家長及小朋友

大仔派邊間小學啊?

大仔去私校,啟基
‹ 上一主題|下一主題