用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 旅港開平商會學校 2014至15年小一新生
go

2014至15年小一新生

大家好! 有無其他同學仔呀?我仔剛统一派位被取錄了,今日去完註冊。

Hi! 我女叩門成功, 一額汗........10號第一時間去左註冊, 你補番齊d資料未呀?

我大仔係第一輪已經收咗,因為家姐係度讀緊!

回覆:Cynthiasia 的帖子

我11號才註冊,之前打過去學校問要帶咩文件,已交齊。

回覆:2014至15年小一新生

你地會帶小朋友在7月5日做普通話教中文評估嗎?我小朋友讀開英普班,填左會評估,不過那天幼稚園那邊有事,已同學校講左,請佢地另外安排時間日期俾我仔做評估。

引用:你地會帶小朋友在7月5日做普通話教中文評估

原帖由 Freesia_cat 於 14-06-13 發表
你地會帶小朋友在7月5日做普通話教中文評估嗎?我小朋友讀開英普班,填左會評估,不過那天幼稚園那邊有事, ...
Hi~
我大囡都係統一收左,我都同佢報左7月5日個評估,不過,預左唔得,佢啲普通話實在太爛

大家好,
小女係第一階段入咗,希望以後大家多多交流!
請問大家幾時收倒通知參加普通話評估?

引用:大家好, 小女係第一階段入咗,希望以後大

原帖由 TK媽咪 於 14-06-14 發表
大家好,
小女係第一階段入咗,希望以後大家多多交流!
請問大家幾時收倒通知參加普通話評估?
註冊那天有張紙,叫我地填是否願意接受普通話評估,以便決定哪些小朋友用普通話上中文,哪些用粵語上中文,而張表最遲6月13日要填妥交回。評估於7月5日上午進行,忘記幾時出結果。

Fressia,
Thank you so much
我個女係自行收生入的,所以已在幾個月前註冊,註冊當日並冇見過這張form!

引用:Fressia, Thank+you+so+much 我個女係自行

原帖由 TK媽咪 於 14-06-14 發表
Fressia,
Thank you so much
我個女係自行收生入的,所以已在幾個月前註冊,註冊當日並冇見過這張 ...
但之後無再寄資料給你嗎?咁你嘛唔知有評估一事?

係呀!
好彩我上黎和你們傾,如果唔係真係唔知架!
星期六已打電話去開平問!

係呀! 好彩我上黎和你們傾,如果唔係真係唔知架! 星期六已打電話去開平問!

係呀! 好彩我上黎和你們傾,如果唔係真係唔知架! 星期六已打電話去開平問!

回覆:Freesia_cat 的帖子

回覆:Freesia_cat 的帖子

引用:係呀!+好彩我上黎和你們傾,如果唔係真係

原帖由 TK媽咪 於 14-06-16 發表

...
咁佢話忘記通知你地?

佢寄返同意書俾我!不過就冇話同意書係幾時俾家長的,也冇講其他的自行學生家長有冇收倒!因為,我在註冊時,真係冇見過張同意書!'

有冇人知評估內容是什麼?

引用:有冇人知評估內容是什麼? +

原帖由 TK媽咪 於 14-06-16 發表
有冇人知評估內容是什麼?
我諗係評估普通話聽同講嘅能力,俾老師知道小朋友用普通話授課是否ok。