用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 沙循定馬循, 請給我多些意見.
樓主: kais0822
go

沙循定馬循, 請給我多些意見. [複製鏈接]

happyty 發表於 14-6-11 12:53
沙循在91網屬二線,而馬循在89網屬一線,何況馬循有20分,應該揀馬循。
馬循除了校舍, 名氣外, 仲有咩好?

happyty  中學派位方面稍為優勝  發表於 14-6-13 07:39

馬循係MOS區非常搶手, 自行20分好多都抽唔中, 暫時不用想太多

引用:我不太清楚馬循,+但我會了解沙循,+因為小女

原帖由 OasisMa 於 14-06-12 發表
我不太清楚馬循, 但我會了解沙循, 因為小女上年扣門入了.

我是一個較懶的媽咪, 一直不喜歡催谷小朋友, 所 ...
100%agreed! 小班教學是我選此校其中一個重要因素。我仔情況又係一樣,喜歡上學,喜歡每一科老師,我也喜歡校長,每次見到都面帶笑容,低調僕實地努力進取是沙循作風,所以不太多人留意到,但在內的学生及家長一定感受到及喜歡沙循! 感恩安排一所合適的小學给兒子!

引用:馬循係MOS區非常搶手,+自行20分好多都抽唔

原帖由 sharper 於 14-06-13 發表
馬循係MOS區非常搶手, 自行20分好多都抽唔中, 暫時不用想太多
Mos 出名的小學不及沙田多,所以稍為質素好一d已經多人追棒。

回覆:MAMAMEEE 的帖子

亞仔小二插馬循, 當年禧年, 靈糧都收, 最後考慮校舍, 位置及朋友(在靈糧教) 的意見, 揀馬. 亞仔四年讀得好開心, 校長老師好有heart,功課適度, 程度中上, 有生命教育, 32-34一班, 家長壓力不大, 我只係考試前陪溫功課, 比補充練習做下巳可以應付。而家小六考完呈分等放榜升中,今年到細老入小一.總括來說, 我和亞仔都非常喜歡馬循。

回覆:lindajacky 的帖子

寫錯, 係小三插入。

‹ 上一主題|下一主題