用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

今年派位? [複製鏈接]

請問Boxhill mum 今年派位如何⋯⋯,因仔仔將入讀K1 ,希望有媽媽分享些?感 激!!

2    0    0    0
K & J

引用:請問Boxhill+mum+今年派位如何⋯⋯,因仔仔

原帖由 KKJ 於 14-06-10 發表
請問Boxhill mum 今年派位如何⋯⋯,因仔仔將入讀K1 ,希望有媽媽分享些?感 激!!

...
我都想知

回覆:今年派位?

好似K3得一班,好多學生完成k2就去讀國際學校。但派位如何真係好想知

今年K3派得相當好, 包括區內熱門小學, 有王錦輝, 兩間吕明才, 培基, 蕭漢森, 培僑, 朱小, 沙官, 區外有LA SALLE, 英華, ….

回覆:今年派位?

以火炭校為例,多數人選擇K3畢業入本地小學,k2入國際學校只有少數。

引用:以火炭校為例,多數人選擇K3畢業入本地小學

原帖由 airwaves88 於 14-09-02 發表
以火炭校為例,多數人選擇K3畢業入本地小學,k2入國際學校只有少數。
多謝妳的回覆

K & J

引用:今年K3派得相當好,+包括區內熱門小學,+有王

原帖由 airwaves88 於 14-09-01 發表
今年K3派得相當好, 包括區內熱門小學, 有王錦輝, 兩間吕明才, 培基, 蕭漢森, 培僑, 朱小, 沙官, 區外有LA S ...
真係好好喎

今年K3派得相當好, 包括區內熱門小學, 有王錦輝, 兩間吕明才, 培基, 蕭漢森, 培僑, 朱小, 沙官, 區外有LA S ...
請問係咪火炭分校? 係抽獎定考入去的?

我都想知是派還是考呢, 我囝囝依家讀N班, 明年K1都唔知好唔好繼續讀, 因好似冇乜聽到入邊間小學咁.......

natalie852 發表於 14-9-29 17:24
我都想知是派還是考呢, 我囝囝依家讀N班, 明年K1都唔知好唔好繼續讀, 因好似冇乜聽到入邊間小學咁....... ...
官津學校是以計分, 大抽獎, 或者最後階段扣門入。直資同私校就要考試、面試。

真係相當唔錯

‹ 上一主題|下一主題