用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 95網叩門updates
樓主: kommama
go

95網叩門updates   [複製鏈接]

回覆:lhyxxx 的帖子

我地有機會做朋友仔啦!9/7見啦!

回覆 kikomak 的帖子

其實見咁多家長討論將天,我將我經驗分享,去年叩門後已有人收到家長會講座,於是我打電話去問校務人員,我已好直接咁講有家長話你地通知佢去家長會,佢地當時回應就係:我地唔知點解會有呢d消息傳出,而我地確實未通知有關取錄,我地會跟教育局指引的。聽完後,我心諗「凶穴來風,未必無因」,各家長們,自己分析吧。

收到電話學校只說叫去参入了解學校唔等於收 其實是收了  學校走法律漏洞  我覺得學校手法很有問題  教出來學生又會點好呢

回覆:Zoie_mum 的帖子

你講得好岩,我發覺系呢度寫得好多都系話系朋友同學仔又或者系同事仔女,真系無本人親口話系。或者甘樣俾多次希望自己,捱到2號就知~謝謝

回覆:95網叩門updates

唔明,又話教育局指引7/2才可公佈,但有些又話收到學校通知取錄了

引用:唔明,又話教育局指引7/2才可公佈,但有些

原帖由 cowboybaby 於 14-06-26 發表
唔明,又話教育局指引7/2才可公佈,但有些又話收到學校通知取錄了

...
好多都偷歩收生

引用:收到聖安德肋,面試通知! +

原帖由 kommama 於 14-06-10 發表
收到聖安德肋,面試通知!
hi,黎緊到細囡玩大抽獎, 聖安德肋係心儀小學之一,想知今年叩門面試考咗咩??洗唔洗見家長??感激感激

引用:聖安今朝交表,三點打來明天見,好緊張 +

原帖由 alicekg 於 14-06-10 發表
聖安今朝交表,三點打來明天見,好緊張
Hi, 黎緊到細囡玩大抽獎, 聖安德肋係心儀小學之一,想知今年叩門面試考咗咩??洗唔洗見家長??感激感激

陸慶濤寄左信嚟,係後備生。

有冇人收到黄永樹的信請收到信就麻煩通知!

回覆:anitalove 的帖子

聖安得肋先見家長,再考小朋友!

已放St. Andrew,祝好運!

回覆:pinkyyus 的帖子

我都覺得黃永樹interview好神秘,如此受歡迎學校竟無人說got offer。 不過昨日幼稚園老師說已有另一小朋友win左,但反而成績最好𠴱個失敗(而且連輸兩間),都幾sad。

回覆 lhyxxx 的帖子

佢是間一線學校叩門人數有幾百人,但竟然冇人收到取錄信,連後備信都冇人提!

引用:我都覺得黃永樹interview好神秘,如此受歡

原帖由 lhyxxx 於 14-07-08 發表
我都覺得黃永樹interview好神秘,如此受歡迎學校竟無人說got offer。 不過昨日幼稚園老師說已有另一小朋友w ...
我覺得個校長係揀d自己鍾意嘅小朋友,而唔係睇成績!我囡間幼稚園都有一個成功叩門!

‹ 上一主題|下一主題