用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 合一堂學校 34 網 合一堂 報到區
樓主: mawanppl
go

34 網 合一堂 報到區   [複製鏈接]

6月21日家長日,當日買書買校服訂校巴。我估果日應該會有更多資訊。我問左小購友要不要帶埋去,staff 話冇所謂,帶埋就可以俾小朋友認識下環境,同訂埋校服。

回覆:mawanppl 的帖子

Thanks,21号我要返工,老公負責去,希望男人靠得住啦

回覆:34 網 合一堂 報到區

今早搞掂晒嚕,安心晒!
21號咁我都應該同埋阿囡去先, 等佢感受吓!

想問一下昨日註册,見有個家長小朋友沒出世纸交比學校,好似一本野甘,但又吾係特區護照喎!你地知嗎?

IRENEYY 發表於 14-6-11 09:53
想問一下昨日註册,見有個家長小朋友沒出世纸交比學校,好似一本野甘,但又吾係特區護照喎!你地知嗎?

...

可能係回港證呱!

我今朝都註左冊喇
6月21日見lu

頭先收到王國會長pm,叫我去申請開個新嘅小學討論區。不過佢有點要求,所以我哋都係唔好期望咁大!哈哈~ 不過我都先post去申請咗先!其實如果佢唔開,我哋都可以去facebook自己開個群組,可能仲多人join同方便!

http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1

如欲申請學校專屬討論區,請回覆本論題並提供以下資料:

1. 學校全名 (中文及英文),請列明屬幼稚園或小學

2. 學校地址及所屬地區

3. 於教育王國有關該校之討論連結,詳情如下:
- 標題以該校為唯一主討論題目 (即不接受「某校VS某校」)
- 不少於3個討論連結
- 該論題須於過去1個月內持續有新回帖
- 每個論題須有不少於5個回帖
- 每個論題之回帖須由不少於3位會員發出

好開心小朋友再次入到合一堂學校, 換咗新校長感覺更好, 小朋友開心咗.
現在這校長更有耐性解答家長的問題, 她更常常抽時間和學生食晏和傾談:
http://www.hycs.edu.hk/principal/p3.html
而且近來有合一堂學校的學生在九龍城區的傑出學生選舉中獲獎.:

引用:好開心小朋友再次入到合一堂學校,+換咗新校

原帖由 傻瓜大俠 於 14-06-11 發表
好開心小朋友再次入到合一堂學校, 換咗新校長感覺更好, 小朋友開心咗.
現在這校長更有耐性解答家 ...
嘩。。。 又係開心嘅share!
請問你小朋友係咪讀合一堂?換咗校長有冇話進取咗?好谷?多咗功課?
sorry, 好多問題添

引用:Quote:原帖由+傻瓜大俠+於+14-06-11+發表好

原帖由 mademoiselle 於 14-06-11 發表
嘩。。。 又係開心嘅share!
請問你小朋友係咪讀合一堂?換咗校長有冇話進取咗?好谷?多咗功課?
sorry, 好 ...
我試答:
覺得冇特別谷學生,同之前校長一樣,強調開心學習。

引用:Quote:原帖由+mademoiselle+於+14-06-11+發

原帖由 funfunyuyu 於 14-06-11 發表
我試答:
覺得冇特別谷學生,同之前校長一樣,強調開心學習。
多謝分享!!! 感覺非常良好!!!

我註册個日都見到幾多大陸人,你地呢?別介意我歧視

回覆:IRENEYY 的帖子

唔… 我冇見到呀! 可能因為我早去, 冇乜人!

引用:我註册個日都見到幾多大陸人,你地呢?別介

原帖由 IRENEYY 於 14-06-12 發表
我註册個日都見到幾多大陸人,你地呢?別介意我歧視
唔覺有厚多士。

回覆 funfunyuyu 的帖子

hi,我可以問你住邊嗎?因為我地都想入尼間,但住13街,同埋有多個細佬,如果8:15am上堂行返學可能會太遠.

桐桐2009年1月17日出世2.83kgs.
泳浠2011年3月31日10:01出世2.8kg

fly2happy 發表於 14-6-12 10:23

hi,我可以問你住邊嗎?因為我地都想入尼間,但住13街,同埋有多個細佬,如果8:15am上 ...

我住何文田, 步行約10分鐘.
13街是土瓜灣馬頭角那邊嗎?  好遠吓, 要搭校車吧!

回覆:funfunyuyu 的帖子

係呀,雖然都屬於34網但會有影響嗎?因為今日撞見另一高班媽咪話佢派左靜山可能同地址有關甘話,佢地之前住欣榮附近之後搬左去天光道附近

謝謝你成日回答有關合一堂的提問,等我地知多D。

咁你知唔知近年升中派位如何?

大約有幾多成升BAND 1 中學?

fly2happy 發表於 14-6-12 11:10
係呀,雖然都屬於34網但會有影響嗎?因為今日撞見另一高班媽咪話佢派左靜山可能同地址有關甘話,佢地之前住 ...
你意思係住天光道, 所以派靜山?

回覆:whychan777 的帖子

唔係我認為。係果個媽咪甘認為

‹ 上一主題|下一主題