用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 頭先睇新聞睇到好火滾丫!!!
樓主: Suet813
go

頭先睇新聞睇到好火滾丫!!! [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+angie0828+於+14-06-07+發表

原帖由 linlai 於 14-06-07 發表
咁都要有這樣的人傳媒才有得訪問。
Agree

引用:記得陀個仔時,登記約期照結構,排我前面果

原帖由 laban_sh 於 14-06-08 發表
記得陀個仔時,登記約期照結構,排我前面果個比埋check唐氏個期,我就只有結構一個期,其實之前都聽聞唔係 ...
諗起都火滾!

引用:Quote:Jules_S+發表於+14-6-8+08:22+我諗係

原帖由 ha8mo 於 14-06-08 發表
咁梗係架啦,唔通佢住火星,就要喇沙去火星開間分校俾佢咩
同意,不如叫政府搅上門学校吖(好似上門補習咁),到時連門口都唔驶出,就可以返学。但係香港父母賣單喎

叫成千人出來告政府嗰果,係咪啱啱青山走失咗㗎院友,佢唔係痴,直頭癫

引用:記得陀個仔時,登記約期照結構,排我前面果

原帖由 laban_sh 於 14-06-08 發表
記得陀個仔時,登記約期照結構,排我前面果個比埋check唐氏個期,我就只有結構一個期,其實之前都聽聞唔係 ...
我都係吖,e院叫我出去揾私家,後來我駛咗成2xxx,呢樣都算,问题係條氣顶住,做乜係我們要搵私家,而班双非就有政府照樣,唔通我地香港人條命賤D㗎

回覆 fanny0717 的帖子

问返她们是不是让香港小朋友去大陸读书?让返位出来给大陆人?
宽容是一种学问,放下是一种智慧!感恩!

引用:小朋友讀書,關父母是否該校舊生咩事? +

原帖由 worldrecord 於 14-06-08 發表
小朋友讀書,關父母是否該校舊生咩事?
如果你張畢業證書仲係,證明到你係舊生咁第一輪自行可以多五分,即係廿分

^^ ~心甯爸&心甯媽既心肝寶貝心甯小公主~ ^^

naughtybj 發表於 14-6-8 08:48
【蘋果】教育局今年首度為跨境生設專用校網,不少跨境學童被派到北區以外小學,有雙非家長不滿女兒派到屯門 ...
如果唔係呢班雙非,北區學生點會被派到區外小學,連累埋啲港人學生。始作俑者係佢哋,依家竟然話要控告教育局,簡直係惡人先告狀,不知所謂!

回覆:頭先睇新聞睇到好火滾丫!!!

回覆:頭先睇新聞睇到好火滾丫!!!

se6b03 發表於 14-6-7 20:34
今次我反而認同雙非家長,根本整個小一學位分配辦法就係唔公平,有咩理由自行分配階段比咁多位世襲生?攪到 ...
一來就想改變傳統,你以為哪個國家城市會為一班新來的人做完全的制度改變?提出這種要求的人根本毫無常識,何德何能?
‹ 上一主題|下一主題