用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖彼得小學 如果係聖彼得am class 舊生。。。。
go

如果係聖彼得am class 舊生。。。。 [複製鏈接]

你地覺得小朋友會唔會夠分入番上午校呢? (冇宗教分)
   0    0    0    0

回覆:joycelee8888 的帖子

St peter轉咗全日喎

20 分有機, 但no guarantee

係喎,唔記得轉咗全日。
我想問(因為其實我唔係好知派位情序),學校有冇話會收幾多個係第一階段派位夠分嘅學生呢??

第一階段先講分, 第二階段大抽獎係講你個NUMBER 抽唔抽到架喎, 係咁彩數.
我知有人拎宗教分20, 另一個係爸爸係到讀都是20分, 但最終都入唔到. (係第一階段).

回覆:joycelee8888 的帖子

回覆:如果係聖彼得am class 舊生。。。。

今年戰況,20分有人入到,要抽。而我喺抽唔中嗰個。

joycelee8888 發表於 14-6-5 16:33
係喎,唔記得轉咗全日。
我想問(因為其實我唔係好知派位情序),學校有冇話會收幾多個係第一階段派位夠分 ...
你睇番以下官方寫個遊戲規則

由學校自行分配的學位分為兩類:
甲) 為有兄/姊在該小學就讀或父/母在該小學就職的申請兒童提供的學位
- 約佔學校小一學額30%
- 未能用盡的學額,學校可根據「計分辦法準則」自行分配
- 如有不足之數,以原本預留作統一派位的學額填補
- 凡屬此類別的申請兒童,必獲取錄

乙)根據「計分辦法準則」分配的學位
- 佔學校小一學額不少於20%
- 學校不可進行任何形式的筆試或面試

假設學校有小一學位100個,起碼有50個會自行階段時派左出去。

引用:係喎,唔記得轉咗全日。+我想問(因為其實我

吓。而家20分都入唔到。。。。咁即係一定要有埋宗教分先入硬。
‹ 上一主題|下一主題