用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急求意見
go

急求意見 [複製鏈接]

屋企附近村校讀全日,定跨區讀am好?本人一心諗住自己湊到亞女讀書之後就搵間全日班比佢讀,之後就出番來做野,最終如我所願考到一間區來村校,之後自己去該校等佢放學時觀察下係咩類型學生多,發覺比較多新移民,而且該校比我感覺係超級殘舊,而另一間跨區地鐵要坐4個站,不過就係港島區一間比較多人選擇既學校,小女現正上緊該校play group,感覺很好,無論老師、嬸嬸都十分友善,但係如果選擇此校就要繼續做FTM, 比大家會如何選擇呢?

0    0    0    0

回覆:sukilau72 的帖子

負擔到緊係做Ftm, 對小朋友成長學習都好D,仲要間學校聽落好似好好多。小朋友咁細羣咩人似咩人,有得揀最好揀間好的。接送問題其實可揾親人,工人解決。

引用:屋企附近村校讀全日,定跨區讀am好?本人一

原帖由 sukilau72 於 14-06-04 發表
屋企附近村校讀全日,定跨區讀am好?本人一心諗住自己湊到亞女讀書之後就搵間全日班比佢讀,之後就出番來做 ...
做ftm 唔好咩?? 其實小朋友甘細..痴多d 家長係好事呀..過多幾年..就真係比哂學校架喇...如果間學校好d ..又唔係生活上有咩問題...點解一定要全日?? 同埋4 個車站我覺得合理距離呀
個人意見

回覆:急求意見

Totally agree with the above JMs!!! I love being FTM ar...

If u can afford it, better be with your baby for some more years, especially when he/she needs u the most!

其實依家好多學校都有好多操非本地口音的同學仔及家長... 好難避免~
我係屯門又或九龍塘都見不少...
‹ 上一主題|下一主題