用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 SC 校服 (世光 vs 大溢)
go

SC 校服 (世光 vs 大溢) [複製鏈接]

昨日,我和做garment的client去買校服,以下是“大溢”和“世光”的分析供大家參考!

夏天女仔校服裙
世光:針數多大溢一陪,所以厚身過大溢,無咁透,廷身d! 鈕位車線,多大溢一陪針,耐用d!
大溢:平$50,因針數少過世光,薄身d!

Comment:
世光:耐用,車功好好多,但貴多$50
大溢:怕熱小朋友,應選大溢,因薄身d, 又平$50! 但記得著外套,因學校有冷氣~

夏天女仔運動服
世光:用全棉,吸汗性强,柔軟度高
大溢:不是全棉,是絲光棉(sv),光身整潔耐用,相對,透氣度較低

Comment
世光:適合敏感皮膚,大汗小朋友
大溢:沒敏感問題,可選擇大溢,耐用好多

夏天女仔外套
“世光”和“大溢”用料大致一樣,可選擇“大溢”, 因平d

白襪
世光:冇sc logo
大溢:有sc logo

冬天校服
世光:10月有貨
大溢:9月尾有貨

希望資料幫到大家!

29    0    0    0

回覆:da_da_the_lady 的帖子

You are so nice ar..... Your info. is very helpful.....

回覆:danielkate 的帖子

希望幫到大家,為我們的小天使做到最好!

thanks for sharing

回覆:SC 校服 (世光 vs 大溢)

多謝你咁長細資料,我想問甘其實白襪一間有sc logo 一間冇,甘可唔可以著返自己出邊買嘅白襪,同埋大溢糸邊?因為學校只係畀咗世光同亞洲兩間卡片我

回覆:MMAAXX 的帖子

白襪係可以著任何款式都可以,只要係全白色就得。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

引用:昨日,我和做garment的client去買校服,以

原帖由 da_da_the_lady 於 14-06-04 發表
昨日,我和做garment的client去買校服,以下是“大溢”和“世光”的分析供大家參考!

夏天女仔校服裙
請問有無男仔校服comment?

Thanks a lot for yr info. Would be great if you can also provide comments for winter uniform later, if possible.

回覆:bb2911 的帖子

冬天校服要10月先有貨,到時會為大家在做分析!

Thanks

Thx for yr info!仲諗緊幫呀囝買邊間!

引用:摷番呢個舊帖睇,真係忍唔住要讚多樓主一次

原帖由 宏心 於 15-02-11 發表
摷番呢個舊帖睇,真係忍唔住要讚多樓主一次,花功夫寫咁多俾我地知道多D。

可惜今年註冊日,校方無派大溢 ...
當年大溢門口派紙𠺢,學校只比世光同亞洲。

thanks

一年過後,大溢比起世光,明顯冇咁耐用。

洗了多次後,大溢校服裙已變黃,大溢運動服已起毛粒,但大溢襪子重好新好白。

世光校服裙和運動服洗了多次仲好新好白。

小朋友大得快,件校服都不可以著好耐,因為小朋友又高了,所以大家都可隨心選擇自己喜好!

想問下世光條校服褲有冇sc logo? 因為有套2手別人送的冇logo, 自己在大溢買多套有sc logo...

回覆:ETCM 的帖子

應該無

引用:應該無 +

原帖由 jason1978 於 15-08-19 發表
應該無
下……係大溢買的,是否照着都ok ?

回覆:ETCM 的帖子

無問題

咁世光vs 亞洲呢?學校比呢2間。謝謝專業意見。

‹ 上一主題|下一主題