用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 一間學生嫌麻煩 一間學生籲平反
go

一間學生嫌麻煩 一間學生籲平反 [複製鏈接]

0    0    0    0
簽名被屏蔽

「培僑」避談屠城 vs 「聖保羅」薪火相傳

「聖」者,無他,不同凡響是也....

長遠及個別家庭文化及康樂策略督導關注組委員會召集人
Long-term and Individual Families Culture and Leisure Strategy Steering Concern Group Committee Convener

回覆:tcmsung 的帖子

報道只訪問幾個學生,太片面,不能作羋

引用:「培僑」避談屠城 vs 「聖保羅」薪火相

原帖由 20120808 於 14-06-03 發表
「培僑」避談屠城 vs 「聖保羅」薪火相傳

「聖」者,無他,不同凡響是也....
而且係中二對中五,唔公平啦

簽名被屏蔽

《明報》記者彭美芳幾年前任職於《文匯報》教育版,轉職到《明報》之後,取材和報導方式要180度轉變,搵食真艱難。

這則報導並非是新聞,而是嚴肅問題的特寫,這類報導應該要夠詳盡深入才有說服力;走訪兩間學校訪問幾個學生,不難令人覺得他們有預設立場和不夠認真。

引用:《明報》記者彭美芳幾年前任職於《文匯報》

原帖由 Tommy 於 14-06-04 發表
《明報》記者彭美芳幾年前任職於《文匯報》教育版,轉職到《明報》之後,取材和報導方式要180度轉變,搵食 ...
篇嘢好似係蘋果,同明報有關?

回覆:samchan2179 的帖子

對不起!我只看樓主轉載的文字,無細看圖片,我以為彭美芳仲係明報工作,怪不得唔似明報的風格。由文匯去明報,再轉到蘋果,今次真係180度了。

人就是輸打贏要。一面要日本就日本侵華道歉,但另一面就唔認自己的賬。愚民政策不就是跟日的同出一轍嗎?唔認、唔講、唔諗、唔記就當無事發生過?

加拿大領事館:毋忘六四

https://www.facebook.com/photo.p ... ;type=1&theater

Tommy 發表於 14-6-4 07:30
對不起!我只看樓主轉載的文字,無細看圖片,我以為彭美芳仲係明報工作,怪不得唔似明報的風格。由文匯去明 ...
屁股指揮腦袋,任何行業都是!

我都認同資料證據較單薄,立論會稍弱!

不過,我們這脫人都好清楚大是大非,不會理高達斌之徒亂嗡,今晚維園見!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回覆:ANChan59 的帖子

六四燭光晚會我去了二十四次。其實今年我諗過特登唔去,不過二十五年,過了四份一個世紀,始終是一個重要階段。如果支聯會無重大改變,今晚好可能係我最後一次六四去維園。

Tommy 發表於 14-6-4 09:55
六四燭光晚會我去了二十四次。其實今年我諗過特登唔去,不過二十五年,過了四份一個世紀,始終是一個重要階 ...
有心就㞨!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

簽名被屏蔽

燭光萬點燃六四
長使英雄淚滿襟
長遠及個別家庭文化及康樂策略督導關注組委員會召集人
Long-term and Individual Families Culture and Leisure Strategy Steering Concern Group Committee Convener

簽名被屏蔽

引用:[table]時裝店鋪的六四+++在時裝鋪閒逛,忽

原帖由 tcmsung 於 14-06-04 發表
在時裝鋪閒逛,忽然一個年青女店員衝前問:你是《頭條新聞》主持人嗎?
雖然她講不出我的名字,我還 ...
佢厚多士呀

引用:Quote:Tommy+發表於+14-6-4+07:30+對不起!

原帖由 ANChan59 於 14-06-04 發表
屁股指揮腦袋,任何行業都是!

我都認同資料證據較單薄,立論會稍弱!
高達斌之流根本泯滅人性,還夠膽到維園擺街站!真係唔明警方點解要用近百警員保護十幾隻禽獸,簡直是浪費警力 。其實,做得奴才就應該有為主子犧牲性命的心,駛乜警方保護呢?況且,就算佢十幾隻禽獸比人打死,又唔夠十萬廿萬隻,不能叫屠殺,維園內也沒有死過一隻禽獸!

Yanamami  其實咪由得他擺檔囉。最好人人行過當他透明,等她門庭冷清酒最過癮。維園內外相影成趣。  發表於 14-6-4 20:05
‹ 上一主題|下一主題