用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 九月升中,想買手錶
樓主: hugomama121
go

九月升中,想買手錶 [複製鏈接]

回覆:黃巴士 的帖子

我家公子二百磅巨人要精工才可以配他咁Man 身型

黃巴士  我囝都係大舊型,  手粗, 所以帶大表殼型款.  發表於 14-6-5 13:43

回覆 黃巴士 的帖子

同意男仔用G-Shock or Baby-G.我仔喜歡多功能,由其計時,話可以倒數,好似計時炸彈.

hugomama121    發表於 14-6-8 16:12

sonkhl 發表於 14-6-5 13:22
回覆 黃巴士 的帖子

同意男仔用G-Shock or Baby-G.我仔喜歡多功能,由其計時,話可以倒數,好似計時炸彈. ...

我囝果時要響的G-SHOCK, 因為他調校了"啲"一聲, 很細聲, 細聲到聽唔倒咁, 方便佢自己知道夠鐘落堂/放 RECESS/放LUNCH.:time:

sonkhl  就是喜歡男仔多古靈精怪.好玩.  發表於 14-6-5 14:00

sonkhl 就是喜歡男仔多古靈精怪.好玩
agreed!!  樂在其中!!

引用:升中用叔叔買的手信,經過1年錶面已破,中

原帖由 AC117 於 14-06-01 發表
升中用叔叔買的手信,經過1年錶面已破,中二買左鋼帶精工6xx,唔肯用平Baby G,如果小朋友真惜自己物品貴小 ...
更正是鋼帶Casio $6xx

回覆:九月升中,想買手錶

我仔帶的是casio学生款,薄身斯文形,最近yahoo團購見到有售,仲有好多款式揀

回覆:九月升中,想買手錶

As cheap as possible. Easy break and easy lost.

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=5927

當年我都系甘趕住去幫孩子買錶,覺得十分有需要。現在才知道是一廂情願的想法,阿女話個個已經有電話,依家無同學帶錶喎!

我個女反而like swatch咼,貪佢薄過baby-G,有時著冷3擺系袖入面都冇咁覺...
佢依家果個系swatch白色款,好彩佢都唔會整污糟...
but冇乜功能,得時間同日期 佢話夠
應該都唔會咁快換,$560尚可接受
如今常存的有信,有望,有愛,這三樣,其中最大的是愛。
‹ 上一主題|下一主題