用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問葉氏的音樂班還是香港童聲合唱團的音樂班好玩d呢? ...
go

請問葉氏的音樂班還是香港童聲合唱團的音樂班好玩d呢? [複製鏈接]

小朋友快3歲,很喜歡唱歌跳舞,只想找好玩又多d 音樂的exposure, 兩間都在康怡,請問那間好呢?

2    0    0    0

回覆:CKCKmom 的帖子

我也想知

葉氏
小朋友上課上得好開心; 但家長好大壓力:
- 學費三個月一期,要做自動轉賬否則每期要收行政附加費$300;
- 報名時要買一套練習樂理用的軟件(都唔平的),但只適用於ipad;
- 學生不時要買票(最少1大人陪同)入場觀看其他學生表現,否則影響評分!

童聲
我都想知多點。

回覆:janicecy 的帖子

果然係一間好識搵錢嘅牟利機構,iPad APP 都俾佢諗到,真過份,一個字,絶!

引用:葉氏+小朋友上課上得好開心;+但家長好大壓

原帖由 janicecy 於 14-11-01 發表
葉氏
- 學費三個月一期,要做自動轉賬否則每期要收行政附加費$30 ...
葉氏 interview 仲要收$250,但只in 15分鈡,我最後選了童聲,上了一個月,雖然未見到有乜成績,但起碼所有導師及工作人員非常用心,因為我地去上第二堂時,有三位導師及姐姐已經叫得出我囡囡個名及認得我係邊位媽咪了,要知道她們有超過—百個學生,加上我們是新生,真的不容易。

引用:果然係一間好識搵錢嘅牟利機構,iPad+APP+

原帖由 chunchundaddy 於 14-11-01 發表
果然係一間好識搵錢嘅牟利機構,iPad APP 都俾佢諗到,真過份,一個字,絶!

...
收 Form果位呀姐仲好唔友善添,問佢野叫我自己睇壁布板,我睇完揾唔到要嘅資料佢又話佢都唔清楚,叫我揾日打电話去問,我話 :我親身黎問冇答案,竟然要我返屋企再打电話問,有冇再荒謬D呀?然後佢就走左!!!

回覆:請問葉氏的音樂班還是香港童聲合唱團的音樂班好玩d呢?

我囡3歲,返童聲幼兒班一個月,都未發覺有咩學咗,不過佢每個星期都好期待去上堂

童聲比較簡單,只需一次過俾3個月學費。

回覆:請問葉氏的音樂班還是香港童聲合唱團的音樂班好玩d呢?

我仔讀完兩年葉氏3-5歲班,佢地打黎話要升阿仔上合唱團。我問阿仔仲唱唔唱,佢話唔想再喺葉氏度唱。咁我咪無填回條話升合唱團。點知佢地照扣自動轉帳。仲要扣多咗。完來佢當你唔退團就要升合唱團。但當時入3-5歲班根本無講過條path係點走。我當係興趣班咁上一個兩年programme咋喎。

回覆:yame 的帖子

吓,咁佢有無退錢俾你?

醒目開學勳章

引用:我囡3歲,返童聲幼兒班一個月,都未發覺有

原帖由 sugar9413 於 14-11-03 發表
我囡3歲,返童聲幼兒班一個月,都未發覺有咩學咗,不過佢每個星期都好期待去上堂

童聲比較簡單,只 ...
你好呀,請問每個月幾錢學費?

引用:吓,咁佢有無退錢俾你? +

原帖由 hiellen 於 14-11-05 發表
吓,咁佢有無退錢俾你?
仲未,佢地話要一個月來處理

回覆:puffy0305 的帖子

回覆:sugar9413 的帖子

完來幅相睇唔到,係$2200 15堂

維也納兒童合唱團
基礎音樂課程

唱歌丶練耳丶敲擊樂丶音樂欣賞丶基本樂理
分1-2歲同3-6歲(每組8-12人)

$3500三個月共10堂

23/11 開放日
網上報名:www.vbcma.com

我小朋友5歲上童聲合唱團, 好開心, 學識唱好多歌, 小學生程度既歌
而且有教唱歌呼吸技巧
有周年音樂會表演

janicecy 發表於 14-11-1 12:50
葉氏
- 學費三個月一期,要做自動轉賬否則每期要收行政附加費$30 ...
買一套練習樂理用的軟件-- > 請問是否一定要買? 如冇ipad 咁未用唔到

引用:Quote:janicecy+發表於+14-11-1+12:50+葉氏

原帖由 babycute2009 於 14-11-18 發表
買一套練習樂理用的軟件-- > 請問是否一定要買? 如冇ipad 咁未用唔到
嗰套ipad 咭仲要求部ipad唔可以用保護貼先用到。
我本身部ipad有保護貼,好難先玩到,阿仔到玩到無癮。

janicecy 發表於 14-11-1 12:50
葉氏
"練習樂理用的軟件" - 一定要買嗎?不是自願性質嗎?幾錢套?
‹ 上一主題|下一主題