用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園(凱帆薈) 有冇大圍住既家長
go

有冇大圍住既家長 [複製鏈接]

有冇大圍沙田住既家長?點番學?我住大圍,正煩惱中。

0    0    0    0

回覆:kissobaby 的帖子

無校車咩?

回覆:有冇大圍住既家長

話唔夠人

回覆:kissobaby 的帖子

i live in tai wai, my girl will study am class

回覆:ling.poly 的帖子

I plan my helper to bring my daughter to the school by MTR, tai wai to hung hom and then to  nam cheong, and then to olympic, and then walk.
I'm also think if anyone wants to take taxi together from mong kok east station, so that we can share the cost.

我下午班,同埋可能會搬去奧運站。
其實你搵多一個share taxi 直接由大圍去仲快靚正。大概$95....由旺角東去都要$40

我地住大圍, 上星期打比校車公司問, 佢話好多人問大圍, 叫我填咗先, 應該會開大圍線. 如果冇校車, 睇下有冇其他保母車去凱帆道先.

回覆:mailmail111 的帖子

But the school bus fee is expensive, about $1200.

cpc608  It's cheaper than taking taxi   發表於 14-10-18 00:49

回覆 ling.poly 的帖子

請問校車公司已經講咗會開大圍線嗎?
如果有就好啦! 因為幼稚園如果轉車怕佢會太辛苦.  坐校車一程過可以瞓下覺.

九龍塘火車站有上落位

我唔想係九龍塘轉。
佢地confirm左開大圍線?$1200?之前網上post出來係1080ja wor...如果係1200真係有d貴

回覆 kissobaby 的帖子

我囡囡都係下午班, 琴日我打去問校車公司, 佢地話學校今星期收咗資料, 下星期交比佢地, 再睇下開唔開, 暫時未知.
如果冇校車真係麻煩.  我覺得1200都合理.

尋日睇左tbb...1200其實都ok...

引用:我地住大圍,+上星期打比校車公司問,+佢話好

原帖由 mailmail111 於 14-06-05 發表
我地住大圍, 上星期打比校車公司問, 佢話好多人問大圍, 叫我填咗先, 應該會開大圍線. 如果冇校車, 睇下有冇 ...
上年想開大圍線,不過只得4個學生報,所以取消了。希望今年會有。$1200唔知貴唔貴,我淨知SC校車由第一城去九龍塘,校車費要$1500。搭火車五個站+步行15分鐘

好消息! 我剛剛打咗比校車問咗, 會開大圍名城站, 應該只有一個站, 因為人數問題.
價錢係$1200, 價錢合理, 而且亞女唔使去九龍塘轉車, 安心晒!

👏👏👏

請問幾點上車?

引用:好消息!+我剛剛打咗比校車問咗,+會開大圍名

原帖由 mailmail111 於 14-06-17 發表
好消息! 我剛剛打咗比校車問咗, 會開大圍名城站, 應該只有一個站, 因為人數問題.
價錢係$1200, 價錢合理,  ...
請問幾點上車?

回覆 ling.poly 的帖子

琴日問仲未有時間出黎.

想問問是否肯定會開大圍線?我都考慮緊暑假後搬去大圍,擔心小朋友無校車返學。
‹ 上一主題|下一主題