用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請幫忙:11年11月b乜學校都未報
go

請幫忙:11年11月b乜學校都未報 [複製鏈接]

之前報過好幾間n班唔收,而家想讀K1但好遲了!我應該點做?而家報K1係15年先讀嗎?
插班可以嗎?
   0    0    0    0

回覆:請幫忙:11年11月b乜學校都未報

報15年入學既K1,大B考應該易d。今年搵playgroup返住先

引用:報15年入學既K1,大B考應該易d。今年搵play

原帖由 WinnieCatCat 於 14-05-25 發表
報15年入學既K1,大B考應該易d。今年搵playgroup返住先
同意!現在好check 定學校的網頁,否則再遲了,便累左個B,又麻煩!

或者上教育局個網,附近幼稚園逐間打去問吓仲有無位~而家五、六月好多學校開始註冊,會有唔少人放位的~加油!

如果好想讀n班,可以試吓打去屋企附近幼稚園問吓有冇位。
又或者寫求位信去waiting o既幼稚園到。

回覆:05suey 的帖子

其實11年出生今年9月已經可以k1,問k1好過問pN,龍b太多了

再每間幼稚園打去問下,有得 waiting 留名先都好,住邊區? 打去村校問下

同我仔仔一樣, 同年同月, 不過上年佢細B考過一次K1, 有OFFER了.
11年既11,12月B通常都會再以大B身份考多次K1. 冇問題的.

唔怕遠嘅,試吓一啲貴少少又有少少名又唔係好熱門嘅學校吧!如方x樂x、英x
收咗嘅咪讀一年k1,升k2時先再勤力啲搵中2嘅學校轉囉!
佢哋lee類學校除咗九龍塘可能比較full,其他分校都可能仲有位;為咗小朋友,就算辛苦啲逐間打去間都要𠺢啦!留個電話都好吖

回覆 BuzzChiu 的帖子

THX!可能真係要遠少少考慮!

一些九龍塘二線冇學券的幼稚園應該有位。漁翁撒網………實有的

Which area u want?

‹ 上一主題|下一主題