用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問仲有無媽媽黎緊會放位?
樓主: pycc
go

請問仲有無媽媽黎緊會放位? [複製鏈接]

回覆:請問仲有無媽媽黎緊會放位?

已放荃灣慧中同青衣啟思

引用:一定有啦,我識有幾個大b每人hold4-5個位不

原帖由 彪馬仔 於 14-05-26 發表
一定有啦,我識有幾個大b每人hold4-5個位不予置評。
想請問而家係咪好多學校都已經比左$做校服?咁如果hold 住幾間咪要做幾間校服?
咁究竟幾時先會放位?

引用:Quote:原帖由+彪馬仔+於+14-05-26+發表一定

原帖由 pycc 於 14-05-27 發表
想請問而家係咪好多學校都已經比左$做校服?咁如果hold 住幾間咪要做幾間校服?
咁究竟幾時先 ...
佢地可以只俾雜費和書簿費,唔做校服住,但都唔少錢啊,平均一間的雜費都要二千,留四五間的我估唔會咁多人咁做呱?!

回覆:kiu_kiu 的帖子

己放海濱方方

回覆 Jessica_chung 的帖子

which one u take?

回覆 小鼠 的帖子

which school will yr baby go for studying?

回覆 kiu_kiu 的帖子

which school u paid?

引用:回覆+小鼠+的帖子 which+school+will+yr+b

原帖由 happybbpig 於 14-05-27 發表
回覆 小鼠 的帖子

which school will yr baby go for studying?
唸住讀荃灣joyful

回覆:請問仲有無媽媽黎緊會放位?

收到窩加call waiting, gave up 對衡方方,沙田加德麗,SJc 和沙田英藝

放左太子明慧,校服都訂左,等call waiting 媽媽祝好運

回覆:pycc 的帖子

放左Zenith同明慧

Queenie1028 發表於 14-5-27 13:52
收到窩加call waiting, gave up 對衡方方,沙田加德麗,SJc 和沙田英藝
窩迦am,pm定whole day offer?

回覆:pegand0102 的帖子

窩迦Whole day, 也因為whole day, give up 方方am class

引用:窩迦Whole+day,+也因為whole+day,+give+up+

原帖由 Queenie1028 於 14-05-27 發表
窩迦Whole day, 也因為whole day, give up 方方am class
咁你上個禮拜有去方方交大訂嗎?

引用:收到窩加call+waiting,+gave+up+對衡方方,

原帖由 Queenie1028 於 14-05-27 發表
your baby so smart!!
got much offer!!

引用:一定有啦,我識有幾個大b每人hold4-5個位不

原帖由 彪馬仔 於 14-05-26 發表
一定有啦,我識有幾個大b每人hold4-5個位不予置評。
d家長hold甘多位,hold甘耐,難為D未有位有心想報讀既家長,等到頸都長!
有得簡都簡甘耐,有選擇恐懼症?
考慮左甘多個月,唔通再考慮多個月個仔/囡就一定做律師做醫生?
甘耐先放,緊住其他家長先去報,趕頭趕命留位交雜費學費訂校服。就算大把錢洗都為人著想下!
希望D hold 位家長們有主意D啦!

純粹個人意見,借位表達。

引用:Quote:原帖由+彪馬仔+於+14-05-26+發表一定

原帖由 ee_you 於 14-05-27 發表
d家長hold甘多位,hold甘耐,難為D未有位有心想報讀既家長,等到頸都長!
...
主要係 d 學校面試時間不一...
可能第一間出左結果..去等到最心儀果間都隔左成半年

...
i agree...  大家都係媽咪,放自己響人地角度惗, 如果自己小朋友冇学校收係会幾甘徬徨。。

...
Agreed! 其實收到兩個offer 就應該盡快放一個。功德無量!

回覆:littlepig22 的帖子

冇去方方交大訂。

‹ 上一主題|下一主題