用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 Hello, Dr.T speaking...
樓主: Dr.T
go

Hello, Dr.T speaking... [複製鏈接]

Re: 各位給Dr.T的pm

1.有排都未有得升,不過卒之過左200!
2. 你又見過??? 換左個公仔頭,同Homer Simpson一樣都係我既偶像...

AGNESNG 寫道:
1. 升級之後請你換個一個大頭相啦!
2. 你個樣邊有咁老呀?你靚仔同young好多!

一場入到黎,唔駛禁客氣,隨便傾:

reginang 寫道:
...不如我地開一個新topic慢慢chat,唔好阻礙Dr.T係樹升級  ...

Dr. T,

你第二個問題我都唔知點樣答你? 你又唔比我PM .(真人就未見過o羅. 錦你知o向邊樹見過你啦. Dr. Tang)

Dr.T 寫道:
1.有排都未有得升,不過卒之過左200!
2. 你又見過??? 換左個公仔頭,同Homer Simpson一樣都係我既偶像...

[quote]
AGNESNG 寫道:
1. 升級之後請你換個一個大頭相啦!
2. 你個樣邊有咁老呀?你靚仔同young好多!
[/quote]           

Dr. T,

怎樣攪成咁呀? 變o左個黑人    ! o個個樣係代表你
o架. 唔夠說服力o咼! 變返Simpson好過la   

wow.....又young又靚仔

Dr.T
THANKS [quote]
Dr.T 寫道:
一場入到黎,唔駛禁客氣,隨便傾:

[quote]

reginang:
I go to work now.let's talk tonignt,we can open a new topic.

"捷古華拉"黎架(長毛叔叔個偶像)!

AGNESNG 寫道:
...怎樣攪成咁呀? 變o左個黑人  

chelsea.mama
i'm also a working mom, okay let's chat tonight  
could you wait until 11:00pm cause 要睇長金  

多事幹走入黎...想問下...
在bk升級有乜野好處架?點解有人曾話一些人故意 "", 放個公仔頭當是回應是"駁"升級既...我摸不著頭緒...是否升至很高級有禮物架.....想知好耐好耐了.....  
「對弱者的同情往往變成對強者的仇恨,我們尤其要學會如何將這種愚蠢的傾向昇華。」 ---馬斯洛,<<人本心理學>>

禮物???
正如老師比既貼紙點老土都會好過爸爸媽媽比既一樣,貪慕虛榮是人的天性

faith 寫道:
多事幹走入黎...想問下...
在bk升級有乜野好處架?點解有人曾話一些人故意 "", 放個公仔頭當是回應是"駁"升級既...我摸不著頭緒...是否升至很高級有禮物架.....想知好耐好耐了.....  

Dr.T,
       噢,原來無禮物架......   
      哎唷﹗咁D人不停        做乜鬼呀..........     

「對弱者的同情往往變成對強者的仇恨,我們尤其要學會如何將這種愚蠢的傾向昇華。」 ---馬斯洛,<<人本心理學>>

Dr. T 覺得自己緊留班, 明明所有問題都識答, 但係升唔到班. 所以要發圍想跳班 o羅! 係唔係??

faith, 我都試過一,兩次    但我本身原意係出o個個topic,無人回應, 咪想個topic擺番上前, 等多D人睇, 咁解咋!

agnesng,
      hEEHEEHEE講笑咋...我對這個東西喜愛極了    ,只是好奇想知升到級係唔係有禮物,點解d家長會話人地故意 來駁升級。       在自由講場度)o     ....          是我的最愛 ---    

faith,

講笑咋! 見Dr.T玩得咪激o下佢o羅!

不過D人話人o地駁升級就真係令人費解   
我都唔知佢幾多次先至升級, 反而想好似人o地咁貼個靚靚大頭相, 但因我是電腦白痴, 所以只可揀o下BK入面D大頭相用住.

我估d人      係想個topic keep 係前面等多d人留意

唔怪得dr T近來少左發表啦! 不過而家又熱鬧返。

因為係二手市場, 或者某d敏感的topic裡面, 某d媽咪係用人地的發言次數/註冊日期來衡量該members係不係呃人, 又或者舊會員再用其他名註冊來鬧人.

所以咪有d媽咪話某d會員呃post 就係甘解啦, 知無?

不似得係呢個版度, 出邊世途險惡呀

hinhinmummy,

你講得對! 這個版D人個個都係為o左自己o既小朋友, 真係無佢o地咁得閒. 你知啦! 我o地得閒都留番o黎照顧小朋友啦. 出邊世途險惡.    怕怕!   

"我o地得閒都留番o黎照顧小朋友啦. 出邊世途險惡."
Yes, I feel secure to talk to mums here.  
我們怕孩子的人生路途滿佈荊棘,與其為孩子在路上舖一層地毯,不如在孩子的腳上穿上一雙鞋。

Dr. T,

你已經叻我好多啦﹗等我急起直追先﹗(see, 成功"呃"多一次留言﹗ )
稚言治語 = 一個很喜歡治療小朋友語言問題的言語治療師﹗ ;-) 不要怕,只要信﹗希望在人間吖嘛﹗ 你今日微笑了嗎?
‹ 上一主題|下一主題