用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 其實好多人都說Boxhill中文淺
樓主: lilykksw
go

其實好多人都說Boxhill中文淺 [複製鏈接]

回覆:其實好多人都說Boxhill中文淺

我都係諗左好耐,先決定bh.
因感覺上老師有愛心,有教學熱誠。而且都重視學生學習興趣!如果重視埋閱讀,就太好了。

引用:我都係黍緊8月入讀mos+boxhill,+pm+class

原帖由 faisilai 於 14-05-14 發表
我都係黍緊8月入讀mos boxhill, pm class
Hi hi, i am pm class too

引用:Quote:原帖由+fathaha+於+14-05-15+發表係

原帖由 CaCa800 於 14-05-15 發表
唔好意思!我冇了解過Oxford reading tree, 是否在BB展賣成幾萬一套的英語教材?

...
呢套書係幾貴,學校就買了這套書供小朋友借回家睇,我見st cat.都有用這套書的

回覆:lilykksw 的帖子

有家長話華景分校校長resigned , 火碳分校校長会轉去華景。唔知新校長好唔好呢?以前個校長是外國人,新校長是香港人。

回覆 lilykksw 的帖子

我囡之前在tko boxhill讀n班,K1因為搬屋,讀咗3個月k1之後轉咗靈糧堂,在boxhill一升上k1,已經好多中英文功課(可能因為我是hea媽,所以覺得多),但其實唔係唔好嫁,如果家長有時間同小朋友在家複習,反觀靈糧堂,真係淺好多,不只英文,中文也是,阿囡而家比之前在boxhill英文退步了很多,不過靈糧堂的確也是happy school。

引用:回覆+lilykksw+的帖子 我囡之前在tko+boxh

原帖由 TKO_NANA 於 14-05-15 發表

我囡之前在tko boxhill讀n班,K1因為搬屋,讀咗3個月k1之後轉咗靈糧堂,在boxhill一升 ...
請問靈糧堂本身有無學卷架?相比下,中英文淺d,係咪d字簡單d呀?通常一星期既功課比例會如何?

靈糧堂有些學校有學券有些無,藍田k1有,讚石山分校無學券

你指boxhill的功課比例嗎?n班我記得英文為主,長假期會多功課d,但其實還好,填下顏色,剪剪貼貼之類,一星期一本中文和英文書,要做簡單的閱讀報告。

引用:回覆+lilykksw+的帖子 靈糧堂有些學校有學

N班都要做閱讀報告?

引用:Quote:原帖由+lilbabe+於+14-05-15+發表請

原帖由 lilykksw 於 14-05-15 發表
出面有滑梯果度
so nice!  thx!! 我小朋友今年都讀n!

引用:Quote:原帖由+CaCa800+於+14-05-15+發表唔

呢套書係幾貴,學校就買了這套書供小朋友借回家睇,我見st cat.都有用這套書的

...
不過我係班房又唔見有呢套書

引用:Quote:原帖由+lilykksw+於+14-05-15+發表出

原帖由 lilbabe 於 14-05-15 發表
so nice!  thx!! 我小朋友今年都讀n!
Hello, 我好似印象中,你小朋友係咪都有其他學校有offer,樂基?

引用:回覆+lilykksw+的帖子 靈糧堂有些學校有學

明白晒,謝謝你!
咁如果上到k1既功課比例呢?
學校會唔會定期評估小朋友既能力去到邊呀咁?
N班係咪已經學拼音架?
感謝你抽時間分享,多謝你

引用:有家長話華景分校校長resigned+,+火碳分校

原帖由 CaCa800 於 14-05-15 發表
有家長話華景分校校長resigned , 火碳分校校長会轉去華景。唔知新校長好唔好呢?以前個校長是外國人,新校 ...
火炭分校:西人係deputy principal. 東方人才係principal

引用:Quote:原帖由+CaCa800+於+14-05-15+發表有

原帖由 JeanTUNG 於 14-05-15 發表
火炭分校:西人係deputy principal. 東方人才係principal
以我所知,華景只有一位外籍校長。唔同分校是不是不一樣呢?

引用:回覆+lilykksw+的帖子 我囡之前在tko+boxh

我囡之前在tko boxhill讀n班,K1因為搬屋,讀咗3個月k1之後轉咗靈糧堂,在boxhill一升 ...
hello! i am choosing between boxhill and ling liang...ling liang真的好淺?英文NET有幾多時間?咁紀律方面又有咩不同?thanks a lot!

回覆:其實好多人都說Boxhill中文淺

大家好我囡囡都係mos bh am class.  一歲就開始上佢地既playgroup 我覺得英文環境好好只係空間就真係只得室內, 但係我覺得小朋友都好開心! 我想問下你地知唔知mos bh 既校車服務可以係邊度問到相關資料呢?

引用:大家好我囡囡都係mos+bh+am+class.++一歲就

原帖由 Vich83 於 14-05-15 發表
大家好我囡囡都係mos bh am class.  一歲就開始上佢地既playgroup 我覺得英文環境好好只係空間就真係只得室 ...
應該6月orientation day 會有資料,你住馬鞍山區內定區外?我都會搭校車

引用:大家好我囡囡都係mos+bh+am+class.++一歲就

原帖由 Vich83 於 14-05-15 發表
大家好我囡囡都係mos bh am class.  一歲就開始上佢地既playgroup 我覺得英文環境好好只係空間就真係只得室 ...
你好。我囡黎緊都係mos bh am class ar

回覆:josie.leung 的帖子

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:Quote:原帖由+lilbabe+於+14-05-15+發表so+

Hello, 我好似印象中,你小朋友係咪都有其他學校有offer,樂基?
係呀,最終唔要樂基

‹ 上一主題|下一主題