用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南(九龍塘) 報唔報8月輔導課程好?
樓主: Kangaroojoey
go

迦南(九龍塘) 報唔報8月輔導課程好? [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+acepno+於+14-05-14+發表返2

janette_chan 發表於 14-5-14 10:59
報又覺得好貴,唔報又驚9月開學阿囡喊足三個鐘乜都學唔到兼唔肯返學,所以唯有照報 ...

回覆:chok0925 的帖子

agree!可以連N都唔想佢讀,但無辦法,現在香港讀書就係咁,好可憐

回覆 chok0925 的帖子

Totally agreed!!有得唔讀PN班都唔想俾佢讀,不過唔讀出年考K1又無咁易嘛!!同埋其實有得揀都唔想揀迦南,一來出年無學券,二來我囡囡得PM OFFER,而家仲要報埋呢個呃錢適應班,最衰無其他學券學校OFFER,所以真係好無耐!!

引用:Quote:原帖由+siumak+於+14-05-14+發表噫。

原帖由 acepno 於 14-05-14 發表
我記得去年有的
咁請問知唔知校車點計?

回覆:acepno 的帖子

Thank you

如果9月已要正常返學,最好比小朋友上適應班。我囡囡返PN前已有返開playgroup,但頭個5日返學都喊,第一日一個鐘有家長陪,其後冇家長陪,每日加半個鐘上去至三個鐘。

回覆:迦南(九龍塘) 報唔報8月輔導課程好?

今年上K1,去年返pn前都有報,班主任教。一來可以見下班主任問下學校d安排,如知道邊個班房接放學,二來可以同同班家長交換電話keep contact。另外,對小朋友適應有幫助。其實都值得上。

我也仍然在考慮中呀...因為我個女已經有上開PLAYGROUP..已經是一個人自己上了..所以在考慮是否有這須要呢!

回覆:sheepcloud 的帖子

我囡囡都有上開playgroup,亦都已經自己一個人上堂,而且自己上堂都未喊過,但決定照俾佢上適應班,嚟緊十月十一月又要in K1,覺得早啲俾佢適應真正嘅校園生活都係好事,有啲幼稚園如果早開始interview的話,可能九月中九月底已經開始in喇

‹ 上一主題|下一主題