用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 無知媽媽問一餐
go

無知媽媽問一餐 [複製鏈接]

各位媽媽,我有以下問題想問,希望大家可以花少少時間解答一下我,感激不盡。

甘我泥緊9月22係預產期既,甘我想問既係:
1: 咩係大小b?甘係我情況,bb係大定細呢?
2:甘想問playgroup 同n班有咩分別呢?(係我覺度都係反去玩,想了解當中分別)
3:甘我有睇一啲學校,有分n1,nc班,甘當中有咩分別呢?
4:如果報讀,n班同k1班要幾歲之前報? 幾時到會收生呢?

我係上泥問之前有私下問過一啲媽媽,但係就答得五太清晰,我網上睇又太多information,希望各位媽媽可以幫下我,麻煩您地。

0    0    0    0

回覆:無知媽媽問一餐

1: 咩係大小b?甘係我情況,bb係大定細呢?----7月出世後係細1b 2:甘想問playgroup 同n班有咩分別呢?(係我覺度都係反去玩,想了解當中分別)----playgroup多數一星期1,2次,每次1,2小時咁玩下,學少少嘢咁;n班就即幼兒班,俾啲2歲左右小朋友去讀,學自理,唱遊,自己食嘢等,全面啲 3:甘我有睇一啲學校,有分n1,nc班,甘當中有咩分別呢?n1即幼兒班,n1:2歲, k1:3歲, k2:歲 ,k3:5歲;至於nc我唔清楚呀 4:如果報讀,n班同k1班要幾歲之前報?----n班響你小朋友1歲左右就要報,k1響你小朋友2歲左右報,注意各幼稚園派表交表日期不盡相同,自己上心儀學校既網頁留意下,多數每年8至11月報名 。     幾時到會收生呢? ----自己上返心儀學校網頁留意下

回覆:yeeyeey2k 的帖子

吾該曬您丫

‹ 上一主題|下一主題