用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南課程
go

迦南課程

請問有冇媽媽知道迦南冇學卷後,課程係深左嗎?k1是不是每天都有net teacher上英文課和每星期有普通話課?

中英文都深咗好多, 我仔K2, 我耐丕耐都有問佢當日有冇上NET 同普通話, 佢好多時都話兩個都有上.

chanwendy 發表於 14-5-5 17:30
中英文都深咗好多, 我仔K2, 我耐丕耐都有問佢當日有冇上NET 同普通話, 佢好多時都話兩個都有上. ...
Same here! 我仔K2, 我覺得D野堅深左好多!

回覆:eesmile 的帖子

我星期6交費用,問左副校長,日日都會有native teacher 45mins,國語就一星期2堂,25mins 一堂,但係唔係間間一樣,我係讀小西灣分校,對學校感覺幾好

返迦南成日病(1個病1-2次,通常發燒同感x) ,你地小朋友係咪都係咁?

回覆:lithian214 的帖子

私校一間,老師唔太照顧小朋友,亦同家長冇咩溝通

回覆:迦南課程

我諗係一間間,九龍塘嗰兩間啲老師超有愛心喎

但我有朋友仔女讀藍田嗰間,佢的確係話老師好差冇愛心,唔會主動同家長講番小朋友嘅嘢

佢冇学卷後,学费加雜費加校車費,真係比得上九龙塘既幼稚園,学校有講会每天由NET教英文同每星期有4日会上普通話堂,但計完條数,又担心佢一下子加深左咁多課程,所以我上星期放左迦南個位了!留返比有需要既人!

回覆:細咩咩 的帖子

我仔上年讀pn ,冇特別係唔會打俾家長

回覆 細咩咩 的帖子

係呀! 九龍塘果間好好...連校長都好nice! 所以我諗係一間間。

My son is KLN Tong main school and he is in there from N1 to now K2.

The materials is quite hard compare with other famous K and he carries is OK. K2 is learning English and Chinese sentences and can use simple phonics to spell words.  

I can call the school and teacher will call me back so I can totally understand where my son is up to.

He joined the drawing after class and I can see the 校長 quite often when I pick up my son after class.

So I satisfy this school.

我個女讀緊小西灣分校PN班, 我覺得D老師好好呀, 如果阿女有乜唔妥, 或者老師覺得有問題, 班主任會打黎同你講返. 我個女都返得好開心

回覆:zettatse 的帖子

我囡都係小西湾迦南讀緊pn班,由原本唔肯講野,到依家成日講唔停,又主動咗,我睇返佢返学嘅野,問返佢,都算跟到呀。而且佢病左期間,都成日想返学。所以我諗老師都有愛心嘅

有学券就好了