用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 小心有媽咪扮好心,其實……
樓主: dc62
go

小心有媽咪扮好心,其實…… [複製鏈接]

簽名被屏蔽

回覆:小心有媽咪扮好心,其實……

看完一大輪,會唔會是Agents, Guardians 爭生意互挿

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

其實大家都係成年人, 而且她沒有向提問者索取分毫.
她有介紹監護人, 但係應家長要求, 如認為收費偏高,
好似我, 都唯有再諗諗先, 沒有第一時間確實.
而她亦沒有再不停問我是否需要. 這樣我想告訴你 dc62
她從我身上得到什麼呢? 反過來說她比到一些自已唔明, 但上去
agent 度又唔係幾想招呼你, 因為 AA 做完就話之你, 個女仔都resign左,
搵邊個幫你喎!  所以我敢講San 真係幫過我不少. 雖然她被封幸好她堅持
精神這樣我才有乜唔明都放膽去問. 因為自己學識唔夠, 經濟有限,先感受
到她真心幫到..因我沒有付上任何consultation fee呢!

做得家長,個個都係成年人,應該會得自己判斷應不應該信網友。
在 bk/ek 做推銷是違反版規的,樓主可直接向版主投訴。
如果冇證據,就開新 account,開新 topic 指控網友,亦難免令人質疑。

原來真係講SAN...我之前已覺得...但係我只係4月左右先開始上黎..
之前發生過乜事我唔知...
但係如果係講佢..

我真係好想講...我成個傻婆咁周圍問周圍上網睇INFO..
亦上過AGENT度問野...
SAN真係解答左我好多問題...
佢知我係打算去陪讀的...佢根本完全唔會有得益...
如你地話佢係為做/介紹監護人...
佢重幫我咁多...解答咁多問題做乜?

簽名被屏蔽

我曾相信這世界無免費午餐....但係事實就告訴你最少我試過先.
當然我亦相信好多家長有米, 所以佢地唔介意比錢請監護人, 但要比得放心嗎!
誠信係要好重要. 我唔包保一定好. 但她花的時間真係最低工資都無.
坦白講, 我都係自己為小朋友搵學校, 所有野肓中中去搵.
無人幫, 好彩遇到某些小AGENT 叫多有咩要留意.
其實搵學校真係搵angent 較好始終對應學生能力去考試.
但講到guardian 及 host family 就真係好重要.
如果我同樣地付錢去比 guardian company 另係搵個幫你睇到實的
朋友呢.  互相信任係好重要.
如果有人真係用心去做這門生意. 作為家長大可放心,係香港專心搵錢
比佢讀書.
可惜係我小朋友處不是在她附近.
現在還在煩惱緊來年host family

回覆:小比一隻大 的帖子

回覆:小心有媽咪扮好心,其實……

呢個陪讀媽咪真係太熱心,熱心在明知無jackso都要幫人,無jackso下都要係緊答其他家長問嘅問題,人哋俾$book貴機票關佢咪事呢,佢又要教精人點先可以book 平啲,點樣遊英搭乜車佢都要話俾人知,去邊到book經濟啲既hotel同買邊隻電話咭好佢又要俾意見。唉我哋班家長又白痴又唔夠精靈乜都要問一歺,真難為佢成日要解答我哋白痴既問題,唉,真係熱心到呢又俾人block account. 所以請其他精靈嘅家長唔好去煩呢位咁熱心嘅陪讀媽咪,因為佢剩係答佢啲fans無jackso既問題都已經好唔得閒。

樓主有過被騙經驗?分享一吓好嗎?但唔好作故仔喎。

唔明為何火葯味咁重,大家成年人唔會咁易比人呃掛,啱睇既咪睇下交流下,唔啱就咪鬼睇攞
‹ 上一主題|下一主題