用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 zenith kindergarten
go

zenith kindergarten

有冇人小朋友讀呢間?好唔好?

回覆:zenith kindergarten

同victoria差不多嗎?

AJH  Different Level  發表於 14-6-6 10:15
ekhc  no la  發表於 14-5-28 00:34

太多負面新聞,不敢恭維

ekhc    發表於 14-5-28 00:32

是嗎?例如?有冇link?

同埋,間學校好紅。

回覆:Armami 的帖子

我個仔讀過九龍塘pn,因為路程大遠轉左去美孚think 做大仔再讀pn.  如果唔係路程問題,我覺得英藝幾好

回覆:Armami 的帖子

親戚的小朋友n班開始讀,現在k1,覺得老師和課程都不錯,但學校很商業化,學費雜費貴,近來負面新聞又多,怕會影響小朋友,所以打算轉校,但仲未搵到k2插班位。學校有愛國活動,國慶要整 “國慶卡”,但其實其他幼稚園都有類似的東西。

計唔計埋天水圍同埋元朗個間先????

我小朋友讀,覺得好好喎

我女讀緊沙田英藝,
講真係幾好, 我女學到好多野
老師又有責任心, 有愛心
只係成日有負面新聞, 但學校入面老師教得幾好

我個仔都讀緊沙田,我都學得佢多負面新聞,但沙田的老師真係不錯,我個仔仔日日都好開心返學,同埋進步唔少!

回覆:Greenhouse009 的帖子

舊年上過九龍塘 Martxx 嗰班既 PG, 唔係好得,後尾轉左上 Davxx 嗰班好d. 我之前喺呢度爬文,有用家話 Zenith 用既書仲比 KM 深1年 呢方面好唔好就見人見志 la

引用:舊年上過九龍塘+Martxx+嗰班既+PG,+唔係好

原帖由 vincentchun 於 14-05-16 發表
舊年上過九龍塘 Martxx 嗰班既 PG, 唔係好得,後尾轉左上 Davxx 嗰班好d. 我之前喺呢度爬文,有用家話 Zeni ...
同意,佢係用深一年的書本,好唔好就真係見人見智,我個人覺得如果係細仔可能就深咗少少!學術上佢吸到几多就真係睇佢自己,最緊要都係可以開開心心上學!

醒目開學勳章 貢獻勳章

引用:舊年上過九龍塘+Martxx+嗰班既+PG,+唔係好

原帖由 vincentchun 於 14-05-16 發表
舊年上過九龍塘 Martxx 嗰班既 PG, 唔係好得,後尾轉左上 Davxx 嗰班好d. 我之前喺呢度爬文,有用家話 Zeni ...
朋友小朋友讀緊PN,的確部份書同KM PN—樣,但唔覺深KM一年

恐龍家

囡囡讀緊PN 老師嬸嬸都好好 學校有自己教學一套 囡囡講野唔叻 不過愈來愈進步
我覺得用家先真正知道 學校和學生 的情況
如果只係用網上的傳達對真正用心的老師都唔公平

引用:囡囡讀緊PN+老師嬸嬸都好好+學校有自己教學

原帖由 mable0901 於 14-05-17 發表
囡囡讀緊PN 老師嬸嬸都好好 學校有自己教學一套 囡囡講野唔叻 不過愈來愈進步
我覺得用家先真正知道 學校和 ...
我同意,仔仔讀緊PN班,除左比較貴之外,我無任何挑剔,仔仔本身超怕羞,自從返學校好活躍,勁鐘意返學,老師有愛心,嬸嬸又幫到手。學左好多野,依家我哋的英語對話,又學到普通話!成日唱歌仔,課程較深,但仔仔都跟得唔錯!成日話要homework time!基本上,如果唔介意貴同d負面新聞,都唔錯的選擇!

引用:囡囡讀緊PN+老師嬸嬸都好好+學校有自己教學

原帖由 mable0901 於 14-05-17 發表
我覺得用家先真正知道 學校和 ...
我同意,仔仔讀緊PN班,除左比較貴之外,我無任何挑剔,仔仔本身超怕羞,自從返學校好活躍,勁鐘意返學,老師有愛心,嬸嬸又幫到手。學左好多野,依家我哋的英語對話,又學到普通話!成日唱歌仔,課程較深,但仔仔都跟得唔錯!成日話要homework time!基本上,如果唔介意貴同d負面新聞,都唔錯的選擇!

bbqueendom 發表於 14-5-17 09:34
Maxxxx的確係幾hea,可能係因為佢年資長職級高,做到hea,但其他外籍老師就非常好,學校係用人地k1既書,但真係 ...
我個女當年係Martxx教, 同佢家長日傾左好耐, 佢主張啓發同活動教學,鼓勵發問同講野,  教學比較西化....我個女當年好唔出聲, 無論校內校外 (以為佢自閉), 俾佢教左一個學期, 成個活潑開朗左好多, 依家我個女英文唔算好流利, 但好主動用英文同外藉人仕溝通......依家讀高班個外藉班主任都好好, 我個女都好鐘意佢....

Aprilbaby 發表於 14-4-28 17:57
同埋,間學校好紅。
何以見得間學校好紅? 我小朋友讀左咁耐都唔覺啊! 用家最清楚..