用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 我想買YAMAHA U1 鋼琴給囡囡,可否各媽咪幫忙! ...
go

我想買YAMAHA U1 鋼琴給囡囡,可否各媽咪幫忙! [複製鏈接]

Re: 我想買YAMAHA U1 鋼琴給囡囡,可否各媽咪幫忙!

melo
想請問你實質埋單係3萬幾呀?

Re: 我想買YAMAHA U1 鋼琴給囡囡,可否各媽咪幫忙!

melo
你在邊間shop買呀?點樣先有咁平呢?你朋友是staff or piano teacher?  Thanks!

我最終買左部歐洲琴。

melo 寫道:
[quote]
BBChu 寫道:
melo
你在邊間shop買呀?點樣先有咁平呢?你朋友是staff or piano teacher?  Thanks!

我識個朋友~係教琴老師~~佢又識人係tom lee 做~
佢學生岩岩又買琴~~所以買兩部~有咁平lor~~
我就唔係pay by cash~by credit card..皆因無咁多cash~~
[/quote]

我係曾福買左個捷克琴Bohemia, 我覺得D聲好靚,比較日本琴,用料手功好好多。 價錢係HK$31,000.  
原先我都一心諗住買部U1, 但我朋友話睇下其歐洲琴先,咁睇下就買左這部。其後我囡囡琴老師再去試琴,都話部琴幾好,買得過,彈到八級都OK!

請問歐洲琴難保養,意思是否香港天氣潮濕呀?
‹ 上一主題|下一主題