用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 細囡中一收情信
go

細囡中一收情信

我個囡中一,佢之前收到隔離學校男仔寫既情信我應該點處理?要每日接放學嗎?

佢上左中一,都會同同學仔一齊放學,去圖書館,我又唔想佢無哂自由

我個囡話自己無興趣咁早拍拖,叫我唔駛擔心

sai1031  衣家好少學生會寫信,不過真係要小心,太細  發表於 14-5-3 21:07

女俾封信你睇?禁咪幾好?多的溝通,保持updated,俾她知你點諗,又知她無意思拍拖,就唔好反應過敏住囉~~~

同意,收信啫,唔駛太擔心。

我覺得唔需要接放學呀,最緊要你女點諗,既然佢坦白同你講無興趣,咁你信佢啦。接放學接得幾多日呢?係咪。

佢咁坦白同你講就證明佢冇打算瞞你,亦係真心未想拍拖,放心,信佢啦!

YuYuMother    發表於 14-4-24 20:21

引用:我個囡中一,佢之前收到隔離學校男仔寫既情

原帖由 manwaimail 於 14-04-24 發表
我個囡中一,佢之前收到隔離學校男仔寫既情信我應該點處理?要每日接放學嗎?

佢上左中一,都會同同學仔一 ...
唔好咁紧張,否則阿女以後唔講野你知了

依家小朋友都人細鬼大
佢話佢好多同學都拍拖

我知亞哥(F.3) 都有成日同女仔傾現電話。whatsapp

回覆:manwaimail 的帖子

我女個班簡直係是非班至少5對情侶...唔係她鐘意他就係他鐘意她...好彩冇我女份

引用:我女個班簡直係是非班至少5對情侶...唔係她

原帖由 馬到功成 於 14-04-25 發表
我女個班簡直係是非班至少5對情侶...唔係她鐘意他就係他鐘意她...好彩冇我女份

...
宜家小六

sai1031  好早熟  發表於 14-5-3 21:08

被暗戀,收情信,證明女女有吸引力,高興也來不及。閒事一件,待八十歲甚麼也忘記了,人生路上經過六十八年風雨,依舊記得十二歲就有情信收,幾威風!這是考十個A也買不到的自豪。很幼稚?能幼稚的人才不易老去。

再者寫情信的才會有機會被人丙和輕視,還會心碎。收的那位「享受」那份增強自信的超然感覺無妨吧!

怎麼把好事當成壞事看?

Cello093    發表於 14-4-29 12:02

agreed!第曰年紀大了,回想起都会笑出來! 既然囡囡都話唔会拍拖住,何必庸人自擾!