用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 請問有沒有參加過ESF summer program (South Island Sch ...
go

請問有沒有參加過ESF summer program (South Island School) [複製鏈接]

請問有沒有家長參加過ESF summer program, 想報South Island School, 小朋友只有4歲, 但此校沒有Kindergarten, 而是Secondary school, 那應沒有幼兒設施, 想知幼兒上課及去洗手間是否有問題, program有趣嗎, 基本照顧幼兒安全OK嗎? 如有家長曾參加請告知,謝謝
   0    0    0    0

回覆:HappyFamily111 的帖子

我個仔參加過South island summer sports camp. 不過已經係五年前。

手洗間,更衣室全部for secondary, 唔啱咁細ge小朋友. 當時我個仔參加5-7yrs group, 無人特別照顧,如果要去洗手間,coach會帶你去,不過要自己行返sports hall. ( washroom 响hall上一層). Swimming lesson要自己換衫,無人幫。不過我見3-4 yrs group好似有多d coach跟住。

我個仔好鍾意lee個sports camp, 因為可以接觸到唔同sports, 好好玩。仲有要自己帶snacks recess 食,好似小學生咁,佢覺得好得意。

回覆:wenwan 的帖子

我個仔當年都係啱啱滿五歳

Seems they don't offer lunch. So do your kids pack lunch boxes and eat by themselves? Does the school offer heating facilities for lunch?

回覆:wenwan 的帖子

多謝你的資料,我擔心廁所太高、facilities不合小朋友呢

可以考慮YMCA的summer camp, 好多IS 學生都有玩
‹ 上一主題|下一主題