用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗肖珍(AM) vs St. Cat(PM)
樓主: cy_melody
go

元朗肖珍(AM) vs St. Cat(PM) [複製鏈接]

回覆:元朗肖珍(AM) vs St. Cat(PM)

SC

唔會搬又打算津校的話。唔使諗一定係肖珍啦!

引用:Quote:sissysze+發表於+14-4-27+15:25+大把

原帖由 Marco2010 於 14-04-27 發表
學校無,街車無。大把,可否說明
我朋友的小朋友是坐街車出九龍塘返學的。全車都是去SC, KV, KM, 宣幼, 崇真, 又一村, SN等。樓主如需要資料可pm我。

Cowbit 發表於 14-4-28 16:37
我朋友的小朋友是坐街車出九龍塘返學的。全車都是去SC, KV, KM, 宣幼, 崇真, 又一村, SN等。樓主如需要資料 ...
以我所知九龍塘只有york校車,另外無街車肯做了。下午班還可能有,不過要走那麼多問間學校,上落車要合多少時間?
肯做都要坐2個鐘以上。

如果唔煩到妳,可以比電話我去clarify一下。

引用:Quote:Cowbit+發表於+14-4-28+16:37+我朋友

原帖由 Marco2010 於 14-04-28 發表
以我所知九龍塘只有york校車,另外無街車肯做了。下午班還可能有,不過要走那麼多問間學校,上落車要合多少 ...
已pm校車資料給你

將來你考到心儀的九龍區小學,你還是會留守元朗嗎?
你如果住西九,搭校車返九龍塘都分分鐘要一小時。

回覆:Argyle 的帖子

就算妳住大圍乘校車上學,都要1小時前上車

引用:Quote:原帖由+Marco2010+於+14-04-27+發表

原帖由 Cowbit 於 14-04-28 發表
我朋友的小朋友是坐街車出九龍塘返學的。全車都是去SC, KV, KM, 宣幼, 崇真, 又一村, SN等。樓主如需要資料 ...
我諗我個女同你小朋友同過「車」。當年尾站出頭站返只須早上8點半上車,坐25分鐘車。

聽講頭站上車要早過7點半,坐個半鐘,因為架車會再去錦繡花園先去錦田錦上路再出九龍。個半鐘真係廣州都到咗!

引用:Quote:原帖由+Cowbit+於+14-04-28+發表我朋

原帖由 LL222 於 14-04-30 發表
我諗我個女同你小朋友同過「車」。當年尾站出頭站返只須早上8點半上車,坐25分鐘車。

聽講頭站上車要早過7 ...
不是我,是我朋友。但他是番下午班的。
聽他講經錦田過大㰖隧道直出九龍,不經錦繡花園。那架車最遠去到天水圍,那可能由頭站開真的要個多小時了。
佢話元朗出原來係快過住將軍澳同學仔番九龍塘。

引用:Quote:sissysze+發表於+14-4-27+15:25+大把

原帖由 Marco2010 於 14-04-27 發表
學校無,街車無。大把,可否說明
其實你有心揾校車,揾朝返學時間去學校門口問一問啲校巴司機就有資料。另我肯定有街車由kln tong 返元朗,因為我見過

‹ 上一主題|下一主題